Légiósok

Hertha: új szerződést kaphat a magyar sikeredző

A Kicker információi szerint a berliniek új szerződéssel akarják magukhoz láncolni Dárdai Pált.

Parádésan kezdte a Bundesliga idei szezonját a Hertha BSC, amely tíz forduló elteltével a negyedik helyen áll, négy ponttal lemaradva az éllovas Bayern München mögött. A berliniek vezetőedzőjével, Dárdai Pállal pedig ennek következtében szerződést hosszabbítana a vezetőség – írja a Kicker. A lap információi szerint már zajlanak az egyeztetések Dárdai Pál, valamint a többi stábtag, Rainer Widmayer másodedző, valamint Petry Zsolt kapusedző kontraktusának meghosszabbításáról.

A két utóbbi edző családi okok miatt még gondolkodik a lehetőségen, hiszen egyikük hozzátartozója sem Berlinben, hanem Németország távolabbi részén él. Dárdai Pál és stábja szerződése a szezon végéig szól, de a klub vezetősége már megkérte Michael Preetz klubmenedzsert, hogy minél hamarabb egyezzen meg a folytatásról velük.

A Kicker közzétett egy statisztikát, mely szerint amióta Dárdai vezeti a Herthát, csupán négy együttes tudott több pontot szerezni a német élvonalban: a Bayern München 145 pontot, a Borussia Dortmund 126 pontot, a Bayer Leverkusen 105 pontot, a Borussia Mönchengladbach a 100 pontot, míg a Hertha 87 pontot gyűjtött.

– Meg akarjuk tartani a jelenlegi kincseinket a klubnál, ugyanezzel az edzői stábbal akarjuk folytatni a munkát – nyilatkozta Preetz.

Olvasói sztorik