Légiósok

“A lényeg a feljutás, de több szempontból is csalódás volt a szezon”

Kovács Péter, a Sandefjord légiósa úgy érzi, még két-három szezont le tud húzni az élvonalban 38 éves kora ellenére.

Október végén fejeződött be a norvég másodosztályú bajnokság 2016-os szezonja, harminc forduló elteltével pedig a Kristiansund és a Kovács Péter fémjelezte Sandefjord jutott fel az élvonalba. Az utolsó fordulóban éppen e két csapat játszott egymás ellen, a Sandefjord pedig egy pont megszerzésével a bajnoki címet is besöpörhette volna, ám ez az utolsó pillanatokban meghiúsult.

– A feljutás volt a cél, ami végül sikerült is, de sokkal jobb lett volna megszerezni az aranyérmet, így felemás érzések kavarognak bennem – eleveníti fel az elmúlt szezont a tízszeres magyar válogatott Kovács Péter. – A kezünkben volt az első hely, a kilencvenedik percben éppen az én találatommal egyenlítettünk, amivel az élre kerültünk, de végül a kilencvenötödik percben gólt kaptunk, így csak a második helyen végeztünk.

A salgótarjáni születésű csatár huszonhat alkalommal lépett pályára idén a norvég másodosztályban, ezeken pedig nyolc gólt szerzett és egy gólpasszt adott. A 38 éves támadó az idény elején is nyilatkozott honlapunknak, akkor tizenöt gólt várt magától.

– Két szempontból is csalódás volt az idei szezon: egyrészt, jóval több gólt is szerezhettem volna, másrészt pedig topcsapatként nem igazán dolgoztunk ki sok gólhelyzetet meccsenként. Előzetesen arra számítottam, hogy minimum nyolc-tíz gólhelyzetet kidolgozunk minden alkalommal, de ez nem jött össze. Harminc találkozót játszottunk, ebből egy kezemen meg tudom számolni azokat, melyeken domináltunk. A következő szezonra vonatkozóan ezzel kapcsolatban mindenképpen tennünk kell valamit, sokkal támadóbb szellemben kellene fociznunk. De hogy a pozitívumokról is beszéljek, a legfontosabb, hogy visszakerültünk az élvonalba. Azt pedig nagyon kevés együttes mondhatta el eddig magáról, hogy a kiesés után egyből visszajutott a legjobbak közé, hiszen a másodosztály sem könnyű bajnokság – összegzett a rutinos csatár, aki az élvonalban is a Sandefjord segítségére akar lenni.

– A szerződésem alapból december végéig szól, de ez már automatikusan meghosszabbodott még plusz egy évvel, hiszen elértem az idei szezonban azt a meccsszámot, ami a megállapodásban szerepelt. Nem kérdés, két vagy három év is bennem van még aktív focistaként, fontos tagja akarok lenni a csapatnak az élvonalban is. Úgy gondolom, az első osztályban még könnyebb lesz játszani, hiszen a csapatok jobban felvállalják a támadójátékot, és ezáltal több helyet kapnak a csatárok és több lehetőségük van a gólszerzésre is – zárta a Rangadónak adott nyilatkozatát a februárban a 39. születésnapját ünneplő csatár, aki már decemberben elkezdi csapatával a felkészülést az élvonalra.

Olvasói sztorik