Légiósok

Guzmics Richárd a lengyel szövetséghez fordult klubja miatt – sajtóhír

Az egyik helyi lap szerint nem csak a vezetőedzőnél, hanem négy játékosnál is betelt az a bizonyos pohár.

Csütörtökön jelentette be a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków, hogy azonnali hatállyal távozik az együttes eddigi vezetőedzője, Dariusz Wdowczyk. A tréner arra hivatkozva mondott le, hogy elmondása szerint már három hónapja nem kapott fizetést a nehéz anyagi helyzetben lévő klubnál.

A vezetők közben jelezték, már jobb a helyzet, azonban a Wyborcza cikkeszerint nem csak szakvezetőnél telt be a pohár: Boban Jovic, Zdenek Ondraszek, Maciej Sadlok és a csapat magyar légiósa, Guzmics Richárd is a lengyel szövetséghez fordult.

A lap szerint ugyan pillanatnyilag valóban jobb a helyzet, de december 10-ig újabb elmaradásokat kell rendeznie a krakkói klubnak, különben ismét kéthónapos csúszások lehetnek a fizetésekben. Ha ez bekövetkezik, akkor a játékosok kérhetik szerződésük felbontását – onnantól számítva, hogy ezt jelezték a szövetség felé, a klubnak 14 napja marad, hogy cselekedjen.

Mint ismert, a magyar válogatott alapemberéért már nyáron is sorban álltak a kérők, több olasz forrás szerint Guzmics közel is állt ahhoz, hogy az olasz élvonalbeli Pescarához írjon alá. A Wisla azonban akkor ragaszkodott a bekkhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik