Légiósok

Döntetlent játszott amatőrligás ellenfelével a Hertha

A tartalékos Dárdai-csapat a helyi Viktoria ellen játszott edzőmeccset. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A FIFA-játéknap miatt szerte Európában szünetelnek a profi bajnokságok, azonban néhány magyar érdekeltségű edzőmérkőzést rendeznek a napokban is.

A válogatottjait nélkülöző, Dárdai Pál vezette Hertha BSC például a német regionális bajnokságban (negyedosztály) szereplő Viktoria Berlin vendégeként lépett pályára. Természetesen sok hiányzója volt a vendégeknek, de a fiatalok mellett Dárdai lehetőséget adott például a sérülése után visszatérő Fabian Lustenberger, Sebastian Langkamp duónak is.

Fél óra elteltével azonban meglepetésre a Viktoria szerzett vezetést, és az első félidőben meg is őrizte előnyét. A szünet után viszont felpörgött a legmagasabban jegyzett berlini alakulat, és 11 perc alatt egyenlített. Azonban a végén ismét villant az amatőrcsapat: a 76. percben 2-1-re módosult az állás, amit egy 88. percben szerzett góllal ismét kiegyenlített a Hertha. 2-2 lett a vége.

Nagy Dániel csapata, a német másodosztályú Würzburger Kickers a harmadik vonalban teljesítő SSV Jahn Regensburgot fogadta, szintén edzőmeccsen. A magyar középpályást a kezdőbe nevező hazaiak 3-1-re maradtak alul.

Olvasói sztorik