Légiósok

Dárdainak is edzője segített sokat testvére halála után

A Hertha magyar szakvezetője alighanem tudta, mi zajlik a gyászoló Kalou fejében.

A hétvégi, Mönchengladbach elleni 3-0-s sikerből Salomon Kalou, a Hertha csatára három góllal vette ki a részét. A támadó nehéz időszak után bizonyított: elveszítette édesapját és nagynénjét is, ezért szünetet kapott Dárdai Pál vezetőedzőtől. A csatár a gólok után elsőként Dárdainak mondott köszönetet, úgy érzi, a magyar tréner nagyon sokat segített neki a nehéz időszakban. Most Dárdai szólalt meg a Sky90 tévécsatornán, melyből a Berliner Kurier idézett.

– Amikor testvérem, Balázs tizennégy évvel ezelőtt elhunyt, Huub Stevens nagyon sokat segített – mesélte akkori vezetőedzőjéről Dárdai. – Amikor visszatértem Magyarországról, azt mondta, azt akarja, hogy én is szálljak be a meccsbe. Nem akartam, úgy éreztem, több edzésre lenne szükségem. Huub azt mondtam, „nem, te is velünk jössz”.

Dárdai hozzátette, nagyon örült Kalou három góljának, annak, hogy nagy ünneplést kapott a szurkolóktól. Elárulta azt is, a meccsek után ő maga egy üveg jófajta borral ünnepel, általában Zecke Neuendorf utánpótlásedző társaságában.

Olvasói sztorik