Légiósok

Már a válogatott járt légiósaink fejében a hétvégén?

A statisztikák szerint Kleinheisler László, Gulácsi Péter és Nagy Ádám is csapata egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta az elmúlt fordulóban.

A múlt hétvégén újabb bajnoki fordulót rendeztek szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban szereplő honfitársainkat is foglalkoztatták, melyről a hétvégi légiós-körképeinkben is beszámoltunk. Most lássuk, hogy a statisztikákkal foglalkozó, mértékadó whoscored.com miképp osztályozta a magyarok hétvégi teljesítményét.

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy Nagy Ádám az AS Roma elleni produkcióját miképp látták az olasz szaklapok. A római 3-0-s vereség után a WhoScored.com 5.96-ra osztályozta a Bologna magyar válogatott középpályásának teljesítményét, Nagy Ádámnál csak Destro kapott rosszabb értékelést. Fiatal honfitársunk 85 százalékos hatékonysággal passzolt, összesen 48-szor, illetve volt három labdaszerzése is.

Sallai Roland kezdőként 57 percet játszott a Palermóban, amely hazai környezetben 2-1-re kikapott a Milantól. A fiatal magyar támadó 6.45-ös osztályzatot kapott, amely a szicíliai csapatból a negyedik legrosszabb. Sallai 33-szor ért labdába, 1-szer próbálkozott kapura lövéssel, és 1 kulcspasszt osztott ki. Balogh Norbert sérülés miatt nem lépett pályára a találkozón.

A Wigan kapujában álló Bogdán Ádámot háromszor is mattolta a Reading az angol másodosztály hétvégi fordulójában. Nem csoda, hogy a magyar hálóőr a csapata második leggyengébb osztályzatát begyűjtve 5.41-es értékelést kapott.

Mint ismert, Koman Vladimir szöglete után szerzett gólt az Adanaspor, amely végül 2-2-es döntetlent játszott a Rizespor vendégeként a török élvonalban. A 27 éves korábbi válogatott játékos a csatát mögötti poszton 7.17-es osztályzatot kapott, mellyel csapata negyedik legjobb teljesítményét rakta le az asztalra. Koman 68-szor ért labdába, 2-szer lőtt kapura, 2 kulcspasszt adott és átadásai 86 százalékban értek célba.

A Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Darmstadt 3-2-re kikapott a Leverkusen vendégeként. A magyar válogatott támadó középpályás nem élete meccsét játszotta, 5.83-as osztályzatával csak a Esser-kapust tudta megelőzni, és nem is meglepő, hogy a 74. percben lecserélte edzője. Kleinheisler csupán 23-szor ért labdába, passzainak pedig csak az 57 százaléka ért célba.

Huszti Szabolcs Frankfurtja 1-0-ra legyőzte a kölnieket, a magyar középpályás teljesítményét 6.96-ra osztályozta a WhoScored, ami csapatán belül teljesen átlagosnak mondható. Huszti 73-szor ért labdába, 2 kulcspasszt adott és 87 százalékos hatékonysággal passzolt. Gulácsi Péternek nem sok dolga akadt, de kapott egy gólt, amikor az RB Leipzig hazai pályán 3-1-re nyert a Mainz ellen. A statisztikák szerint a magyar válogatott elsőszámú kapusa a lipcseiek közül a harmadik leggyengébb, 6.4-es osztályzatot kapta, mivel passzai és kirúgásai csupán 45 százalékban voltak pontosak.

Lang Ádám 6.8-as osztályzatot kapott a Dijonban, amely hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a francia élvonalban. A magyar válogatott védője a csapatán belül átlagos értékelést kapott, pedig egyszer a góltól mentette meg csapatát, két fejpárbajt nyert meg, három lövést blokkolt és háromszor tisztázott.

Olvasói sztorik