Légiósok

Futács hiába remekel, a válogatottól nem keresik

Pedig a nyolc gólnál járó támadó céljai között szerepel a címeres mez.

Korábban beszámoltunkarról, hogy bár kikapott a listavezetőtől a Hajduk Split a horvát labdarúgó-bajnokságban legutóbb, ám magyar csatára szerezte a vezető góljukat. Nyáron a török ligából érkezett háromszoros válogatott Futács Márkó eddig nyolc találatnál jár az ősszel, éppen ennyiszer jutott szóhoz a bajnokságban – ő volt aDigi Sport Reggeli Start vendége hétfő reggel.

– Kisebb fájdalmakkal, de sínen vagyok – árulta el a hosszas sérülés után visszatérő magyar támadó, akit taktikai okok miatt cseréltek le a szombati rangadón. Futács elárulta: céljuk az első háromban végezni szezon végén, mivel szeretnék kiharcolni az Európa-ligában való indulás jogát.

A magyar támadó egyre jobb formát mutat a spliti csapatban, a válogatott bő keretében azonban egyelőre nem számolnak vele. Utoljára Pintér Attila kapitánysága alatt, 2014-ben volt tagja a nemzeti együttesnek

– Az utolsó válogatott mérkőzésen óta egyetlen emberrel sem beszéltem a válogatott-stábból, nincs kapcsolatom senkivel. Számítok arra, hogy majd felfigyelnek rám, de talán még korai erről beszélni. Most próbálok az őszi hajrára koncentrálni klubszinten és természetesen nem szeretnék újabb sérülést összeszedni. Remélem, később addig eljutunk, hogy valaki felhív és megkérdezi, hogy vagyok. A hosszútávú terveim között szerepel a válogatottság.

Olvasói sztorik