Légiósok

Koman szöglete után lőtt gólt a pontot szerző Adanaspor

Vasárnapi légióskörkép: Szántó és Vécsei is kezdett, de csapataik pont nélkül maradtak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Gulácsi Péter csapata megállíthatatlan: a magyar kapussal felálló RB Leipzig tovább üldözi a Bayernt a német élvonalban.

Priskin Tamás a László Csaba vezette, Vida Kristophert is végig a soraiban tudó Dunaszerdahely ellen szerzett győztes gólt a szlovák bajnokságban.

A lengyel élvonal 15. fordulójában a Guzmics Richárddal felálló Wisla Kraków 3-2-es sikert aratott a Leczna ellen. A magyar védő végig a pályán volt, csapata mindhárom gólját Boguski jegyezte. A Slask Wroclaw a kispadon helyet kapó Mervó Bence nélkül 2-1-re verte a Zaglebie Lubint. Nikolics Nemanja megszerezte idei hetedik gólját a lengyel első osztályban.

Sallai Roland kezdő volt az AC Milan ellen a Palermóban. A második félidőben cserélték le, csapata 2-1-re kapott ki. Nagy Ádám is szerepet kapott a Roma ellen a Bologna színeiben, de ő sem tudott segíteni csapatán.

Vécsei Bálint kezdő volt, az 59. percig kapott lehetőséget a Luganóban a svájci élvonal 14. fordulójában. Csapata odahaza 3-2-re maradt alul a St. Gallen ellen.

A Szántó Tamással felálló Rapid Wiennek sem termett sok babér hazai pályán: a magyar középpályást végig a soraiban tudó együttes 1-0-s vereséget szenvedett az AC Wolfsbergertől az osztrák Bundesliga 14. fordulójában. Varga Barnabás csak a kispadról nézte, ahogy csapata, a Mattersburg 2-1-es győzelmet arat a Red Bull Salzburg ellen.

A Korhut Mihályt a kispadra nevező Hapoel Beer Seva a Hapoel Askelon otthonában nyert 5-1-re az izraeli bajnokság kilencedik fordulójában.

A török bajnokság tizedik fordulójában a Koman Vladimirrel felálló Adanaspor a Rizespor otthonába látogatott. A vendégek a 25. percben, Koman szöglete után szereztek vezetést Roni révén. Ezt követően azonban fordított a házigazda, ám a hajrában ismét Roni volt eredményes, így 2-2 lett a vége. A magyar középpályás ezúttal is végig a pályán volt.

A Köteles Lászlóval a kapujában felálló Waasland-Beveren 2-0-ra maradt alul a Gent otthonában a belga élvonal 14. fordulójának zárómeccsén.

Olvasói sztorik