Légiósok

Dárdai: szinte minden az elképzelésünk szerint alakult

A Gladbach vezetőedzője is elismerte, erősebb volt a Hertha.

Már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Hertha BSC péntek este a Mönchengladbach elleni hazai fellépésen a Bundesliga tizedik fordulójában. A berliniek Salomon Kalou révén a szünetig kétgólos előnyre tettek szert, ráadásul a vendégektől a játékvezető a 39. percben kiállította Christoph Kramert. Dárdai Pál együttese a szünet után ugyan visszavett a tempóból, de a hajrában egy gólt még így is begyötört, így 3-0-ra legyőzte a BL-résztvevő ellenfelét. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a magyar tréner elégedetten értékelte a mérkőzést.

– Agresszív és kezdeményező játékkal akartunk nyitni az első játékrészben, ez az elején ugyan nem jött össze, de a csapat hamar rátalált a helyes útra – idézi a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Hertha hivatalos honlapja – Ezután minden az elképzelésünk szerint ment, letámadtunk, helyzeteket alakítottunk ki és kétszer is betaláltunk. Az első találatunk nagyon tetszett, Weiser pazar labdát adott Kalounak, és a befejezés is gyönyörű volt. Fordulás után a kétgólos előny birtokában nagyon türelmesen játszottunk, kevés kontratámadást indítottunk, ez elsősorban lélektani próbatétel volt, akadt is két-három lehetősége a vendégeknek, de szerencsére nem éltek vele. A harmadik gól pedig csodálatossá tette a győzelmünket. Kalou olyan ünneplésben részesült a lecserélésekor, hogy még én is libabőrös lettem. Ezúton is szeretnénk mielőbbi felépülést kívánni a Gladbach játékosának, Patrick Herrmann-nak. Szombaton nem edzünk, a megérdemelt pihenésüket töltik a fiúk, aztán pedig ismét jöhet a kemény munka a válogatott szünet alatt is.

A lefújás után a Mönchengladbach vezetőedzője, André Schubert is elismerően nyilatkozott a berliniekről.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, fontos párharcokat nyertünk meg, veszélyes támadásokat vezettünk, ám ezután nem voltunk elég következetesek az erősebb Herthával szemben. A kiállítás sem könnyítette meg a dolgunkat, ennek ellenére a második játékrészre feljavultunk, de brutálisan hatékony volt a Hertha – így Schubert.

Olvasói sztorik