Légiósok

Tottival nézhet farkasszemet Nagy Ádám, Szalaiék a Bayernhez látogatatnak

Slovan–DAC rangadó jön Szlovákiában, azaz Priskin Tamás és László Csaba egymás ellen; Hétvégi légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat: az éllovasnak találhat be Futács Márkó

A Bundesligában Szalai Ádámék (Hoffenheim) a Bayern Münchenhez, míg Kleinheisler Lászlóék (Darmstadt) a Bayer Leverkusenhez látogatnak, egyik honfitársunkra sem vár könnyű feladat. Az Eintracht Frankfurt középpályása, Huszti Szabolcs hazai pályán az 1. FC Köln ellen futhat ki a gyepre.

A Müncheni és a frankfurti meccset az Eurosport 2 élőben sugározza.

A német másodosztályban a 15. helyezett Greuther Fürth otthon kúszhat feljebb a tabellán a Bochum ellen, Megyeri Balázzsal a kapuban. A Stieber Zoltán fémjelezte 1. FC Kaiserslautern hazai pályán húzhatja be sorozatban a harmadik győzelmét, ezúttal az Union Berlin ellen.

A jó formában védő Bogdán Ádám a Readinget fogadja a Wigannel az angol Championshipben.

Az öt mérkőzés óta veretlen Dijon FCO-hoz a Guingamp látogat a francia élvonalban, a hazaiaknál ismét a kezdőcsapat tagja lehet Lang Ádám. Akit ez a meccs érdekel, kapcsoljon a Digisport 2-re, mert ott élőben látható.

A Novarában az előző fordulóban is gólt szerző Adorján Krisztián ezúttal a Spal csapatának találhat be, míg a Spezia hátvédje, Tamás Krisztián a Verona ellen bizonyíthat az olasz másodosztályban. A harmadosztályú Modenában Bajner Bálint az Albinoleffe ellen gyarapíthatja góljai számát.

Az éllovas HNK Rijeka vendégeként folytathatja remek szériáját Futács Márkó, a Hajduk Split gólfelelőse a horvát bajnokságban.

Szintén az éllovashoz, a Lechia Gdansk együtteséhez látogat a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczeczin a lengyel első osztályban.

Vadócz Krisztiánék (Mumbai City) a North East United ellen csapnak össze az indai szuperligában.

Vasárnap: presztízsmeccs Szlovákiában

A fantasztikusan rajtoló újonc RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapuban a Mainz ellen nyújthatja tovább veretlenségi szériáját a Bundesligában. Hogy sikerül-e, az kiderül az Eurosport 2 élő közvetítéséből.

Komoly megmérettetés vár Nagy Ádámékra, a Bologna a második helyezett AS Romához látogat a Serie A-ban. Sallai Roland, valamint a sérült Balogh Norbert együttese, a Palermo az AC Milant fogadja. Mindkét találkozó látható lesz a Digisport 1-en.

Szántó Tamás (Rapid Wien) az AC Wolsfberger, míg Varga Barnabás (Mattersburg) a Salzburg ellen lép pályára az osztrák élvonalban.

A lengyel első osztályban négy honfitársunk is megmutathatja magát vasárnap: Mervó Bencéék (Slask Wroclaw) a Zaglebie Lubint, Guzmics Richárdék (Wisla Kraków) a Lecznát, míg Nikolics Nemanjáék (Legia Warszawa) a Litauszki Róbert fémjelezte Cracoviát fogadják.

Az elmúlt hétvégén hatalmas bravúrt végrehajtó Waasland-Beveren a KAA Genthez látogat Köteles Lászlóval a soraiban a belga bajnokságban.

A török első osztályban a Koman Vladimirt foglalkoztató Adanaspor a Rizespor ellen próbál elmozdulni az utolsó helyről.

Öt meccs óta nyeretlen Vécsei Bálint csapata, a Lugano, amely most a St. Gallent fogadja a svájci pontvadászatban.

Priskin Tamás éppen László Csaba együttesének lőheti a gólokat, azaz Slovan Bratislava – Dunaszerdahely rangadó következik a szlovák bajnokságban.

Olvasói sztorik