Légiósok

László Csaba: „Ilyet még soha sehol sem láttam!”

A DAC edzője szerint az új stadion művelődési ház, munkahely és templom egyben.

Folyamatosan épül a szlovákiai DAC stadionja és az akadémia, a létesítmények Dunaszerdahely legnagyobb sportberuházásai lesznek. A csallóközi emberek és a klub szurkolói számára ez történelmi esemény, László Csaba viszont karriere során több stadionban is megfordult. Számára talán nem új keletű az ehhez fogható fejlesztés, de valami mégis megérintette a székelyudvarhelyi trénert.

„Ami itt történik, az Szlovákia legnagyobb sportberuházása az infrastruktúra oldaláról. Ami itt épül, az örök, és a csallóközi emberek a szívükbe zárják. Én még soha olyat nem láttam, mint itt. Azt látom, hogy nap, mint nap, mintha templomba mennék. Az emberek itt ülnek a stadionban, jönnek-mennek. Kiülnek és nézik az építkezést. Érezni az örömöt. Ezt a jelenséget még sehol sem láttam a világon” – idézi László Csabát a sportolunk.sk portál.

„Igen, itt van egy olyan lehetőség, hogy a félkész épülő stadionba be lehet jönni és figyelemmel lehet kísérni a folyamatokat, de az emberek itt vannak. Az akadémián is van négy-öt ember, akik nem csak az első csapat edzését figyelik, hanem körbejárják és nézik, mi hol épül. Most mindegy, hogyan és ki építi a stadiont, de amit ezzel adott az embereknek, azt nem lehet pénzzel kompenzálni. Ez egy érzés és az emberek annyira magukévá tették, hogy Világi Oszkár ennek a közösségnek ennél jobb dolgot nem tudott volna kitalálni. Ez itt művelődési ház, munkahely és templom egyben.”

Olvasói sztorik