Légiósok

Bundesliga-rivális csábítja Dárdai Pált

A Bajnokok Ligája előző kiírásában a nyolc közé jutott Wolfsburg a Hertha magyar trénerét akarja vezetőedzőnek.

Fantasztikus eredményeivel felhívta magára a figyelmet a Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál, akit a Kicker értesülései szerint egy másik Bundesliga-csapat, a VFL Wolfsburg csábít. A Farkasok vezetősége október közepén a gyenge eredmények miatt négy év után menesztette posztjáról Dieter Heckinget, azóta ideiglenesen a klub korábbi játékosa, Valérien Ismaël irányítja a csapatot.

A német szaklap információi szerint a Wolfsburg közvetítőkön keresztül kapcsolatba lépett Dárdai Pállal, de kevés az esély arra, hogy a magyar szakembert sikerül elcsábítania Berlinből, hiszen hiába kínál jobb anyagi feltételeket a VfL, honfitársunk Berlinben akar maradni.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya jól érzi magát a Herthánál, és amennyiben eljön az a pillanat, hogy távoznia kell a berliniek éléről, ismét az utánpótlásban folytatná a munkát.

A Bildcikke kiemeli, hogy Wolfsburgban sokkal több pénz állna Dárdai rendelkezésére, hogy csapatot építsen, a fizetése is magasabb lenne, ráadásul mivel csak egy órára van a fővárostól, továbbra is Berlinben élhetne, és ingázhatna új munkahelye és az otthona között.

A magyar szakvezető ennek ellenére azt nyilatkozta, hogy a szíve a Hertháé, és emlékeztetett rá, hogy játékosként is kapott néhány jó ajánlatot, mégis több mint 15 évig a berlinieknél maradt.

„A közelmúltban öt-hat menedzser lépett kapcsolatba velem, és jövedelmező ajánlatokat kínáltak. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Még egy évig szól a szerződésem, és majd leülünk Michael Preetz klubmenedzserrel, mint tavasszal mindig, és beszélünk. Ha mindkét fél elégedett, maradok Berlinben” – közölte.

Olvasói sztorik