Légiósok

Hertha-csoda: BL-csapatot küldtek padlóra Dárdaiék

Múlt heti vereségét a Mönchengladbach ellen javította ki a berlini együttes.

A Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach találkozóval rajtolt el péntek este a német Bundesliga tizedik fordulója. Dárdai Pál csapata egy idegenbeli vereség után szállt harcba a pontokért a Bajnokok Ligája-résztvevő rivális ellen.

A magyar szakvezető rendet rakott a fejekben a Hoffenheim elleni 0-1 után, ez látszott a Hertha játékán. Kalou révén aztán a gól sem váratott sokat magára: már a 18. percben előnybe került a Berlin. Negyed órával később Kalou másodszor is megzörgette a hálót, ami megtörte a riválist: a 40. percbe érve Kramer gyűjtötte be második sárga lapját, így a szünetre nem csak kétgólos előnnyel, hanem emberelőnyben is mehetett a Hertha.

Ilyen lehetőséget nem mostanában engedett ki kezéből a Dárdai-csapat, és most sem tette: a második félidőt is taktikus játékkal hozta le. A végén ráadásul Kalou koronázta meg saját és csapata teljesítményét egy újabb góllal – 3-0-s győzelemmel folytatta szereplését a Hertha a bajnokságban. A csapat fellépett a dobogó alsó fokára – tíz meccsen húsz pontot gyűjtött, míg a négy bajnoki óta nyeretlen Mönchengladbach maradt a 11. pozícióban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik