Légiósok

A magyar focista is érezte a földrengést Olaszországban

A Forgács Dávidot is foglalkoztató Ancona mintegy száz kilométerre terül el a legutóbbi földrengés epicentrumától.

Az olasz harmadosztályú Ancona játékosa, Forgács Dávid is érezte az itáliai földrengést, amely a nyári, amatricei katasztrófát követően ezúttal az epicentrum a Perugia megyei Norciában volt, ahol épületek dőltek össze a 6,6-os erősségű rengés következtében. A szegedi nevelésű játékos a szegedma.hu portálnak nyilatkozott.

– A tehetetlenség érzés a legrosszabb, mert ha jön egy erősebb rengés, akkor nem tudsz csinálni semmit. Készültségi állapot van a városban, lett volna kupameccsünk a hétközben is, de az elmaradt. Elővigyázatossági intézkedések vannak, bár a helyiek azt mondják, hogy nem meglepő és nem ritka ez erre felé, ezen a közép-olaszországi területen előfordulnak ilyen rengések. Ők tudják, hogy erre számíthatnak, erre valamennyire fel is vannak készülve, de ez ellen nem lehet tenni semmit – mondta el a szegedma.hu-nak a Norciától 100 km-re található Ancona focistája, Forgács Dávid.

– Valószínűleg lesznek még rengések, csütörtök éjszaka is volt egy, de ezt nem éreztem, nem volt annyira erős. Az előrejelzések szerint azonban lehet még számítani rengésre, hétfőn egy olyan mozgás volt, ami 1980 óta a legerősebb volt itt, azt elég sokáig éreztük. Múlt héten még két-három, egymást követő nagyobb rengés is volt, akkor mindenki ki is ment az utcára, aki tehette, az inkább kiment a szabadtérre – emlékezett vissza Forgács Dávid, aki hozzátette: ez nem nyomja rá a bélyegét semmire, ettől ugyanúgy tudnak edzeni és készülni a meccsekre, persze a földrengések alatt senki sem nyugodt, az aggodalom eltölti az embereket.

Jól is sikerült a debütálása új csapatában: a Südtirol elleni kupameccsen rögtön betalált, ő szerezte csapata harmadik gólját a 4-3-s Ancona sikerrel végződött meccsen.

– Sikerült góllal bemutatkoznom, így meg tudtam mutatni, hogy több poszton is bevethető vagyok. Szélső támadóként játszattak, majd amikor a védelemmel gondok voltak, akkor visszaraktak balszélső védőbe, szerencsére ott is kifejezetten jól megy a játék. Mind a két posztot szeretem játszani, ahol bevetnek, ott próbálok maximumot adni. Úgy vettem észre, elégedett velem az edzőnk. A válogatott miatt hagytam ki csak mérkőzéseket, itt nem áll meg a bajnokság, amikor elmegyek, akkor valaki játszik a helyemen, ha pedig jól játszik a helyemen, akkor nem lehet a miatt kivenni, mert én visszajöttem. Ezt elmondta az edzőnk is, hogy nem volt semmi baj a játékommal, most ugyan két meccset padoztam, de úgy gondolja, hogy számomra előnyös, ha a válogatottban játszok. Ezáltal viszont itt hagyok ki meccset, így nem alakíthatja az én kedvemre a csapatot, de most újra kezdő voltam. Számítanak rám, és még ha túlzás is, ha azt mondom, hogy megérzik a hiányomat, de az egyik legfontosabb játékosa vagyok a csapatnak – nyilatkozta a 21 éves labdarúgó, aki eddig hét bajnokin és két kupameccsen jutott szóhoz, ami alatt összesen 694 percet töltött a pályán.

– Állhatnánk kicsit jobban, de az éremnek két oldala van: volt legalább 3-4 meccs, ahol nyerhettünk volna, de voltak olyan meccseink is, ahol ha a teljes képet nézzük, akkor többet érdemeltünk volna, és az ötödik-hatodik hely körül lennénk. Mi a play-offba való bejutást céloztuk meg, ami az első tíz közé jutást jelenti, ehhez elég közel állunk. Még javulhatunk, de nem járunk rossz úton. Nincsenek könnyű meccsek, csak papíron – mondta el saját szereplésükkel kapcsolatban Forgács Dávid, aki csapatával hamarosan a korábbi patinás klub, a Parma ellen játszhat majd bajnokit: a 2015-ben újjáalapított klub egyből feljutott az amatőr ligából. Őket kiáltották ki elsőszámú esélyesnek, még akkor is, ha most jutottak fel ebbe a ligába. Rengeteg jó játékosuk van, anyagilag is erősek, ők is szeretnének minél hamarabb visszakerülni magasabb osztályba, mindenképpen jó meccs lesz ellenük – tekintett a Parma elleni, november 27-én esedékes meccsre Forgács Dávid.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Olvasói sztorik