Légiósok

Áll a bál Bőle Lukács román klubjánál

Társaival együtt a magyar légiós sem fogadja el a fizetéscsökkentést, és akár már a télen távozhat a CSM Poli Iasi csapatától. Interjú.

Nehéz napokat él át Bőle Lukács, a román élvonalban szereplő CSM Poli Iasi magyar középpályása. A 26 éves játékos csapata a nyáron még Európa Liga-selejtezőt játszott, de most hullámvölgybe kerültek, legutóbbi öt bajnokijukat elvesztették, és visszacsúsztak a tabella 12. helyére.

– A csapatunknak az utóbbi hetekben nem igazán ment a játék, és egy edzőváltáson is átestünk – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Bőle Lukács. – Eddig a trénercsere sem hozta meg a kívánt eredményt, sem játékban, sem a pályán mutatott hozzáállásban. A legutóbbi, Steaua elleni hazai meccsen kikaptunk kettő nullra. A hatodik perctől emberhátrányban játszottunk, de nagyon küzdött a csapat, még tíz emberrel is voltak helyzeteink, és egyenrangú ellenfelei voltunk a bukarestieknek. Nem sikerült pontot szereznünk, de szinte mindenki úgy élte meg a mérkőzést, mint egy győzelmet.

A rosszul sikerült bajnoki meccsek eredménye az lett, hogy Jászvásár polgármestere, Mihai Chirica azt a döntést hozta, hogy az önkormányzat csak akkor támogatja tovább a futballcsapatot, ha a stábtagok és a játékosok fizetését azonnali hatállyal csökkentik harminc százalékkal.

– Szerdán bejelentette az elnökünk a polgármester elképzelését. Természetesen ezt nem fogadjuk el – jelentette ki Bőle. – Sajnos ez most vissza is vett abból a lelkesedésből, ami a Steaua elleni meccs után tapasztalható volt az öltözőben és az edzéseken. Most mindenki ezzel van elfoglalva, majd meglátjuk, hogy mi lesz. Már így is vannak bérelmaradások, és mi nem fogunk belemenni a fizetéscsökkentésbe. Gondolom, amíg a klub fizetőképes, addig megpróbálja rendezni a viszonyokat. Onnantól kezdve pedig, hogy elfogy a pénz, természetesen szükség lenne az önkormányzat támogatására, tehát senki nem tudja, akkor mi történik. Tele vagyunk várakozással, de azért próbálunk a pénteki bajnokira koncentrálni, már el is utaztunk Medgyesre.

Ilyen problémák ismeretében jogosan vetődhet fel a téli klubváltás lehetősége, ráadásul Bőle Lukácsot korábban már többször szóba hozták a Dinamo Bucuresti együttesével.

– Az itteni elnökünket csábítják a Dinamo Bucurestihez. Ő nyilatkozta, hogy szeretne vinni magával két játékost, és én voltam az egyik, akit megemlített. Ettől teljesen függetlenül már a nyáron beszéltünk a Dinamo vezetőivel az esetleges szerződtetésemről. Akkor nem jött össze a váltás, és azóta nem történt semmi, én nem is tárgyaltam senkivel. Ha itt úgy alakul a helyzet, ahogy most tűnik, akkor mindenképpen benne van a pakliban a téli klubváltás. A hátralévő meccseket meg kellene nyomni, aztán meglátjuk, mi lesz. A nyárig szerződésem van, és ha a télig rendeződnének a viszonyok, akkor természetesen maradnék. Ha nem, akkor távozom – szögezte le Bőle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik