Légiósok

Mervó számára a válogatott a legfontosabb

A Slask Wroclaw csatára kisebb sérülést szedett össze, de már újra százszázalékos.

Február óta a svájci Siontól kölcsönben a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawban futballozik Mervó Bence, akinek csapata jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban. A 21 éves válogatott kerettag csatár a tavasszal kilenc mérkőzésen négy gólt szerzett, de most az ősszel nyolc lejátszott meccse mellett egy sérülés is zavarta.

– A Cracovia elleni 2-2-re végződő meccsen sérültem meg, de már befejeztem a rehabilitációt és a gyógytornát. Maximum hét-nyolc napos volt a sérülésem – kezdte Mervó Bence a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Nagyon kellemetlen helyen talált el a védő a hátamon, ami miatt teljesen leblokkoltak a lábaim, és kényszerű cserét kellett végrehajtani a mérkőzésen. A múlt héten zajlott a rehabilitáció, de kedd óta százszázalékos vagyok.

– A tavaszhoz képest teljesen átalakult a csapatunk, tizenkét új játékos érkezett, az én posztomon is vannak új játékosok – folytatta a támadó. – Természetesen van rivalizálás, de ez kell is. Előbb-utóbb ki fog jönni a lépés, mert a munkának mindig megvan a gyümölcse. Teljesen más rendszerben játszunk most az előző idényhez képest, és egyszerűen nem volt annyi lehetőségem a gólszerzésre. A csapaton is látszik, hogy kevesebb gólt szerzünk, mint például a tavasszal.

Az U21-es válogatott Mervó ott volt legutóbb a magyar felnőtt válogatott bő keretében is, de a keretszűkítést „nem élte túl”.

– Nekem mindig a válogatott és a címeres mez az első, mindig azért dolgozok. Sokan vannak a posztomon, és nekem is meg kell dolgoznom azért, hogy ott legyek. Remélhetőleg mielőbb felvehetem a címeres mezt a felnőttek között is, de addig is keményen kell dolgoznom, hogy odaérjek. Sokan állnak előttem a sorban, de ez számomra motiváció, hogy minél jobb legyek.

Olvasói sztorik