Légiósok

A lengyelek nem értik, Gyurcsó Ádámnak miért nincs még bajnoki gólja

Pedig a magyar válogatott szélső rendelkezik a Pogon Szeczin legjobb támadóstatisztikájával.

A Kurier Szczecinski lengyel lap különös dologról ír Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban. A Pogon Sczecin magyar válogatott szélsője a csapata legtöbbször kapura lövő játékosa, ám gólja egyelőre nincs az idei szezonban.

A lap kiemeli, hogy a lengyel együttesben a remek őszt produkáló Gyurcsó Ádám rendelkezik a legjobb támadóstatisztikákkal: 29-szer lőtt kapura, amelyből 11-szer el is találta, és ő a tizenhatoson belül is ő ért a legtöbbször labdába, de gól nincsen. Ez persze csak a bajnokságra igaz, hiszen a Lengyel Kupában és a magyar válogatott Lettország elleni vb-selejtezőjén is eredményes volt.

Jó példaként emlegetik a Pogon Sczecin legutóbbi, Ruch elleni bajnoki hajrájában kihagyott Gyurcsó-helyzetet, ugyanis az ősszel már számtalanszor volt olyan, hogy a magyar futballista már csak az ellenfél kapusával találta szembe magát, mégsem tudott eredményes lenni.

A lap szerint Gyurcsónak javítania kell a helyzetkihasználásán, de azt is hangsúlyozzák, hogy szezonbeli öt gólpasszával ő a Pogon legjobb előkészítője. A Sczeczin egyébként jelenleg a lengyel bajnokság ötödik helyén áll, és öt forduló óta veretlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik