Légiósok

A France Football szerint Gulácsi nem alkalmas a Lipcse céljaihoz

Komoly helyről kapott indokolatlan kritikát németországi légiósunk.

Kiesett Unai Emery kegyeiből a PSG-nél a tavalyi szezon kezdőkapusa, a német Kevin Trapp. Az új első számú kapus Alphonse Areola, ami egyben vetélytársa távozását is előrevetítheti.

Az Aranylabda-szavazások lebonyolításáért is felelős France Football cikkében öt olyan klubot említ, amely véleményük szerint megfelelő lenne Trapp számára. A felsorolásban óriási meglepetésre ott a RB Leipzig is, amelynek kezdőkapusát jól ismerjük: Gulácsi Péter az.

– Meglepetésre második és veretlen a Bundesligában a Lipcse, amely eddig csaknem tökéletes szezont fut. Ambíciózusak, de az RB Leipzignek a magyar Gulácsi Péter személyében nincs olyan kapusa, amely alkalmas lenne a projekt beteljesítésére – fogalmaz a neves szaklap.

A 26 éves (tehát Gulácsival egyidős) Trapp beajánlása már csak azért is fura, mert a Lőw Zsoltot is magába foglaló szakmai stáb dedikáltan 22 évnél fiatalabb játékosok átigazolására rendezkedett be. A magyar kapus egyébként már négy kapott gól nélküli mérkőzést tudhat magáénak a szezonban, ennél jobban csak a Bayern kapusa, Manuel Neuer áll.

Érdekesség, hogy a cikkben említett másik négy csapatból legalább kettő az általános vélekedés szerint elégedett lehet portásával: az Internél Handanovic, a Wolfsburgnál Benaglio teljesít jól. A maradék az Olympique Marseille (Yoann Pelé) és a Liverpool (Simon Mignolet, esetleg sérült riválisa, Loris Karius).

Olvasói sztorik