Légiósok

Gyurcsónak a tömött lelátók jelentik a legnagyobb változást a Szczecinnél

A magyar válogatott szélsője szerint Lengyelországban sokkal nagyobb az érdeklődés a foci iránt.

Pár hónap alatt hatalmasat fordult a világ Gyurcsóval, aki lassan légióskarrierje első évfordulóját ünnepli, és aki 2014 után visszakerült a magyar válogatottba is. A Videotontól januárban a Pogon Szczecinhez távozó játékos végre igazi futballistának érzi magát, és imádja, hogy megbecsülik.

– Bíznak bennem, amit igyekszem meghálálni. A kedvem és a formám is jobb, mint tavasszal, és ez kell a válogatotthoz is – mesélte boldogan a borsonline.hu-nak a 25 éves focista , aki a lehető legjobb vá­lasztásnak tartja, hogy Lengyelországba szerződött.

– Nagyon szeretik itt a magyarokat, nem beszélve arról, hogy sokkal na­gyobb az érdeklődés a foci iránt, mint otthon. Többször megállítanak a bevásárlóközpontban, vagy odajönnek ebéd közben az étteremben egy közös fotó vagy autogram erejéig. Nincs ezzel semmi probléma, nagyon élvezem.

Gyurcsó imádja a légióskodást, de előfordul, hogy gyötri a honvágy. Nincs túl sok ideje hazajárni a családjához. Szerencsére azonban már rengeteg barátra lelt Szczecinben, és van egy csinos barátnője is.

– Mindenkivel nagyon jó a kapcsolatom a csapaton belül, főleg a légiósokkal. Velük szoktunk eljárni edzések után ebédelni, de sok szabadidőm nincs kikapcsolódni. Fél négy előtt sosem érek haza, a maradék időmet pedig pihenéssel töltöm, így még a várost sem igazán sikerült felfedeznem – mondta Gyurcsó, aki a legnagyobb változásnak a tömött lelátójú stadionokat éli meg.

– Nekem ez hiányzott a legjobban. Sajnos tudjuk, milyen hangulat van otthon egy-egy meccsen. Itt azonban hét­ről hétre nagyszámú nézőközönség előtt játszunk, ami elengedhetetlen ah­hoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak – tette hozzá a lé­giós.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik