Légiósok

A pazarul játszó Lang Ádám volt a hétvége legjobb magyarja

Bogdán is remekelt, ám összességében visszafogott teljesítménnyel rukkoltak elő honfitársaink.

A hétvégén újabb bajnoki fordulót rendeztek szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban szereplő honfitársainkat is foglalkoztatták, melyről a hétvégi légiós-körképeinkben is beszámoltunk. Most lássuk, hogy a mértékadó whoscored.com miképp osztályozta a magyarok hétvégi teljesítményét.

Az Adanasporban szereplő Koman Vladimir kezdőként 88 percet kapott a Galatasaray ellen 1-0-ra elveszített találkozón a török élvonalban. A jobb szélen játszó magyar középpályás 6.4-es osztályzatot kapott, átlagosnak mondható teljesítményt nyújtott. A 27 éves korábbi válogatott játékos 70-szer ért labdába, kétszer lőtt kapura, adott két kulcspasszt, átadásai pedig 71 százalékban értek célba.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Nagy Ádám ezúttal végig a kispadon foglalt helyet, amikor a Bologna odahaza 1-0-ra kikapott a Fiorentinától. A magyar válogatott középpályás posztján szereplő chilei Erick Pulgar nem brillírozott, 6.36-os osztályzatával a bolognaiak egyik leggyengébb láncszeme volt. A két magyart foglalkoztató Palermo hétfőn este a Cagliari vendégeként lép pályára a Serie 11. fordulójának zárómeccsén, ám Sallai Roland eltiltás, míg Balogh Norbert sérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót.

Az angol másodosztályban az edzőváltáson áteső Wigan idegenben 1-0-ra legyőzte a Cardiff együttesét, Bogdán Ádám tehát újabb kapott gól nélküli mérkőzésen van túl. A magyar hálóőr produkcióját 7.54-re értékelték, amivel a Wigan negyedik legjobbja volt.

Lang Ádám csapata, a Dijon 0-0-s döntetlent ért el a Bastia vendégeként a francia élvonalban. A magyar válogatott védő végig a pályán volt, és pazar teljesítménnyel járult hozzá klubja idegenbeli pontszerzőséhez. Csapata egyik legjobbjaként 7.83-as osztályzatot kapott, amit 15 tisztázásával, két labdaszerzésével, és öt győztes fejpárbajával érdemelt ki.

Honfitársaink csaptak össze a Bundesligában, amikor a Darmstadt az RB Leipziget látta vendégül. A hazaiaknál a meccset végigjátszó Kleinheisler László visszafogott teljesítményt nyújtott, 5.76-os osztályzatával csapata második legrosszabb játékosa volt. A 2-0-ás lipcsei győzelemmel véget erő összecsapáson a válogatott támadó középpályás 44-szer ért labdába, és csak 62 százalékos hatékonysággal passzolt. Gulácsi Péter kapott gól nélkül hozta le a találkozót, igaz, sok dolga nem is akadt, ezért a WhoScored 6.43-ra értékelte a magyar válogatott első számú kapusának produkcióját.

Huszti Szabolcs végigjátszotta a Frankfurt Mönchengladbach elleni 0-0-ra végződő mérkőzését. A rutinos középpályás 6.7-es osztályzatot kapott, amellyel csapatában a középmezőnyben végzett. Huszti 55-ször ért labdába, volt egy kulcspassza, átadásait pedig 74%-os hatékonysággal hajtotta végre. A találkozó krónikájához tartozik, hogy honfitársunk a 80. percben begyűjtött egy sárga lapot is. Szalai Ádám 6.02-es osztályzata nem mérvadó a Dárdai Hertháját legyőző Hoffenheimben, a magyar csatár ugyanis csupán hat percet játszott.

Olvasói sztorik