Légiósok

Vasárnap délután jön a Szalai-Dárdai csata a Bundesligában

A Herthának van több gondja.

Vasárnap délután 15:30-tól összecsap egymással a Bundesliga legjobb formában lévő csapatai közül kettő: a Dárdai Pál-vezette Hertha és a Szalai Ádámot is soraiban tudó (de keveset játszató) Hoffenheim, amely elmúlt négy mérkőzését zsinórban megnyerte.

A találkozó előtt Dárdai Pál az alábbiakat mondta:

– Jó csapat vagyunk, de hogy topcsapat lennénk, azt nem mondanám. Persze ezért küzdünk – fogalmazott a magyar tréner, aki a klub történetének legjobb rajtját tudta le a csapattal.

Míg a Hoffenheimnek nem kell sérülésekkel szembenéznie, a berliniek már nem állnak ilyen jól. Az eddig stabil kezdő Marvin Plattenhardt biztosan nem játszhat, de Sebastian Langkamp sem áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy a középpályás és műtétje után éppen, hogy felépült Fabian Lustenberger akár a védelem közepén játszhat majd.

Alternatívája Pekarík, de az is lehet, hogy a szlovák marad szélsőhátvéd, Weiser pedig irányító középpályás lesz, Salomon Kalou pedig bekerül a kezdőbe – az elefántcsontpartit Dárdai az elmúlt időszakban erős csereként alkalmazta.

A két fél sztárcsatárai, Sandro Wagner (Hoffenheim, 4 gól) és Vedad Ibisevic (Hertha, 6 gól) már egyaránt játszottak az ellenfélnél is. A bosnyák 2007 és 2011 között szolgálta a mini település csapatát, míg Wagner 2012 és 2015 között szerepelt a berliniek keretében.

A sinsheimi találkozó 15:30-kor kezdődik, a Hertha jelenleg 17 ponttal 3., míg a Hoffenheim 16 ponttal 4.

Olvasói sztorik