Légiósok

Légióskörkép: bravúrgyőzelmet arattak Kötelesék, rangadót nyert Korhuttal a Beer-Seva

Futács Márkó és Kovács Péter is betalált.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Annak ellenére, hogy matematikailag már bebiztosította feljutását a norvég élvonalba Kovács Péter csapata, a Sandefjord, rangadó várt rájuk az utolsó fordulóban. A Kristiansund elleni idegenbeli meccs ugyanis a bajnoki címről döntött, de sajnos nem a magyaros gárda javára. A magyar válogatott egykori támadója a 67. percben 2-1-nél éppen csapata szépítése után állt be és a 90. minutumban úgy tűnt, bajnoki címet érő gólt szerez. A csattanó azonban még ezután jött, a Kristiansund elefántcsontparti légiósa, Daouda Bamba ugyanis a 94. percben megszerezte a mérkőzésen saját maga második találatát, ezzel pedig egyúttal az első helyezést is – döntetlennél a jobb gólkülönbség a Sandefjordnak kedvezett volna.

A Würtzburg drámai körülmények között kapott ki Hannoverben a német másodosztály 11. fordulójában – Nagy Dánielt nem nevezte a mérkőzésre csapata.

Priskin Tamás a 69. percben, csereként lépett pályára, csapata, a Slovan Bratislava pedig 2-0-re verte a Podbrezova együttesét a szlovák élvonalban.

Litauszki Róbertet nem nevezte a keretébe a Cracovia, amely 3-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Jagiellonia ellen a lengyel bajnokságban.

A Hoffenheim 1-0-ra verte a Dárdai Pál által irányított Herthát a Bundesliga 9. fordulójában – Szalai Ádám a 84. percben lépett pályára a hazai csapatban, amely ezzel megelőzte a berlinieket a tabellán.

Futács Márkó győztes góljával ugort a harmadik helyre a Hajduk Split a horvát bajnokságban, miután 1-0-ra legyőzte hazai pályán az Osijeket.

Köteles Lászlóék hatalmas meglepetést okoztak Belgiumban, miután 2-1-re legyőzték hazai pályán az Anderlechtet. A Waasland-Beveren annak ellenére tudta megnyerni a meccset, hogy már az első perctől emberhátrányban játszottak Seck kiállítása miatt. A magyar kapus végig magabiztosan védett, a 76. percben pedig sárgát kapott.

Nagyon fontos rangadót nyert meg a Hapoel Beer-Seva, amely a Maccabi Tel-Aviv gárdáját fogadta. Korhut Mihály ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet, és végig is játszotta a találkozót, ami végül 2-0-s hazai győzelemmel végződött.

A CSM Iasi elszenvedte zsinórban az ötödik vereségét is a román bajnokságban, Bőle Lukácsék ezúttal a Steaua ellen kaptak ki otthon 2-0-ra. A magyar középpályás végig a pályán volt.

Olvasói sztorik