Légiósok

Nagy Ádám csak padozott a Bolognában

Több magyar légiós is gólt szerzett a szombati játéknapon, kapusaink alig kaptak gólt. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Greuther Fürthben Megyeri Balázs, a Kaiserslauternben pedig Stieber Zoltán is a kezdőcsapat tagja volt az egymás elleni mérkőzésen a német másodosztály 11. fordulójában. A meccset végül a vendég Lautern nyerte 1-0-ra, Stiebert a 93. percben lecserélték.

Gulácsi Péternek a Kleinheisler Lászlóval felálló Darmstadt sem tudott gólt lőni, így az RB Leipzig Bundesliga-rekordot döntött a szombat délutáni bajnokival.

Szántó Tamás gólja is kellett a Rapid Wien győzelméhez az osztrák élvonalban. Varga Barnabás csereként állt be a Mattersburgba, de nem tudott segíteni csapatán: a 74. percben, 2-0-s hátránynál jutott szóhoz, és végül 3-0-ra kaptak ki az AC Wolfsberger vendégeként.

Adorján Krisztián is gólt szerzett, de hiába: csapata, a Novara kikapott az olasz másodosztályban.

Bogdán Ádám nem kapott gólt, csapata 1-0-ra nyerni is tudott az angol másodosztály 15. fordulójában. A Wigan Athletic a Cardiff City otthonában győzött.

Németh Krisztián góljával még vezetett a végül 3-3-ra végző al-Garafa a katari bajnokság ötödik fordulójában.

A László Csaba vezette dunaszerdahelyi DAC 1904 2-1-re nyert a szlovák élvonal 14. fordulójában. Az együttes a Myjava otthonából távozott három ponttal. Vida Kristopher a 92. percben jutott szóhoz a vendégeknél.

Nagy Ádám a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Bologna 1-0-ra kikap a Fiorentinától az olasz Serie A 11. fordulójában. A harmadosztály B-csoportjának 11. fordulójában 1-0-s vereséget szenvedett a Bajner Bálintot végig a soraiban tudó Modena a Padova vendégeként. Forgács Dávid is végig a pályán volt az Anconában, mely 0-0-ra végzett a Pordenone otthonában.

A Vécsei Bálinttal a kezdőben felálló Lugano 5-1-es vereséget szenvedett az FC Sion vendégeként a svájci élvonal 13. fordulójában. A magyar középpályás végig a pályán volt.

Koman Vladimirnek 88 perc jutott a török Adanaspor színeiben, mely 1-0-ra maradt alul odahaza a Galatasaray ellen a bajnokság kilencedik fordulójában.

Gyurcsó Ádám szintén végigjátszotta a Pogon Szczecin bajnokiját – az együttes a lengyel élvonal 14. fordulójában 2-1-re verte a Ruch Chórzowot. Kádár Tamás is végig a pályán volt a Lech Poznanban, mely 2-0-ra verte a Plockot.

A Lang Ádámmal felálló Dijon FCO védelme ezúttal is hibátlanul működött: az együttes 0-0-ra végzett a francia élvonal 11. fordulójában Bastia vendégeként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik