Légiósok

Korhut számára Pisont és Sallói szintje a mérce Izraelben

A Hapoel Beer-Seva játékosa szeretne még jobb bajnokságban játszani a jövőben.

Korhut Mihály idén nyáron igazolt Debrecenben Izraelbe a Hapoel Beer-Sevához, ahol eddig háromszor lépett pályára mind a bajnokságban mind pedig az Európa Ligában. A válogatott védő a Digi Sport Reggeli Start című műsorának volt pénteken a vendége, amiben elmondta, jó helyre került, de azért nem teljesen az ismeretlenbe jött, hiszen a feleségével még a szerződéskötés előtt körbenézett a városban.

– Nagyságban Debrecenhez hasonlítanám, így könnyű volt megszokni, már GPS nélkül közlekedem. Persze, más a kultúra, a helyiek kevésbé nyitottak, de azért barátságos, segítőkész emberekkel találkoztunk. Azt hamar megtudtam, hogy a korábbi magyar légiósok, Pisont István, Sallói István vagy éppen a hozzám hasonlóan volt debreceni Sándor Tamás szép emlékeket hagyott itt magáról, csak jókat mondtak róluk. Remélem, hogy rám is így emlékeznek majd évek múlva – kezdte Korhut, majd az izraeli és a magyar bajnokságot is összehasonlította.

– Nagyobb az iram Izraelben, mint otthon az NB I-ben, több a párharc, az ütközés, viszont technikailag hasonló a színvonal. Az EL-meccseken is látható volt, hogy erős csapatunk van, az NB I-ben biztos dobogós lenne, reális harcban a bajnoki címért. A cél itt is ugyanez, e mellett pedig szeretnénk az EL-ben minél tovább jutni. A keret taktikai hadrendjét mindig az éppen aktuális ellenfélhez igazítja a trénerünk, többféle felállásban is tudunk játszani. Én személy szerint több poszton is bevethető vagyok, voltam már balhátvéd és baloldali középpályás is. Utóbbi pozíció kicsit új volt számomra, mert többet kellett támadnom, többször érkeztem az ellenfél kapuja elé, de megoldottam a feladatomat, mivel korábban csatárt is játszottam már. Szeretnék még erősebb bajnokságban, még jobb csapatban játszani, az Európa Liga nagyszerű lehetőség, hogy felhívjam magamra a figyelmet – nyilatkozta a hétszeres válogatott hátvéd.

A teljes videót itt tekintheti meg.

Olvasói sztorik