Légiósok

Bolognában kimondták: Nagy Ádám hibátlan

Az olasz együttes sportigazgatója a magyar futballista menedzsereit faggatta.

Nagy Ádám egyik menedzsere, Kövesdi Viktor szerint eddig még nem találtak hibát a Ferencvárosból a nyáron a Serie A-ban szereplő Bolognához igazolt válogatott labdarúgóban.

A többek között még Kádár Tamást, Németh Krisztiánt és Bese Barnabást képviselő CMG Menedzseriroda egyik társalapítója erről péntek reggel az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt, ahol üzlettársával, Pataki Tiborral vendégeskedett. Kövesdi elmondta, a napokban az olasz klubnál járták, és Riccardo Bigon, a Bologna sportigazgatója arról érdeklődött náluk, hogy mi lehet a hiba Nagy Ádámban. Az olasz szakember tapasztalata szerint ugyanis minden játékosban van valami problémás, de ők a válogatott középpályásban a náluk eltöltött három hónap alatt még semmit sem találtak.

Pataki Tibor egészen elképesztőnek nevezte, ami a fiatal játékossal történt, és emlékeztetett arra, hogy Nagy Ádám alig több mint egy éve még a Ferencvárosban második csapatában játszott, ősszel pedig mind a tíz fordulóban szerepet kapott Európa egyik topbajnokságában, ráadásul kilencszer kezdőként.

Kádár Tamás kapcsán a menedzserek megerősítették, hogy a nyáron több külföldi klubnál is felmerült az Európa-bajnokságon is kiválóan teljesítő védő neve, és a Lokomotív Moszkva volt a legközelebb ahhoz, hogy szerződtesse a Lech Poznan játékosát. Kövesdi kifejtette: nagyon picin csúszott el Kádár átigazolása, akinek a meghiúsult transzfer után volt egy kis problémája azzal, hogy visszaszerezze a motivációját, de már túltette magát a történteken, és a menedzser szerint komoly esély van rá, hogy a januári átigazolási időszakban csapatot váltson. Pataki azért megjegyezte, mivel Kádár a futballban komolynak számító lengyel bajnokság egyik topcsapatában játszik, ezért az ő leigazolása több millió eurós projekt.

A menedzserek három hete Németh Krisztián katari együttesénél, az al-Garafánál is járták, és megnyugtatták az aggódókat, hogy a válogatott csatár profi, portugál stábbal dolgozik, komoly edzésmunkát végez, és a csapat támadójátéka rá épül. Pataki elmondta, Németh korábbi gárdájánál, az amerikai Kansas Citiynél olyan feltételeket szabtak, hogy nagy pénzeket kellett megmozgatni a szerződtetéséért, ezért onnan nem nagyon volt más út számára, mint Katar. A csatár jövőjével kapcsolatban annyit mondtak, hogy számára az egyik cél Európa, a másik pedig az Egyesült Államok bajnoksága, a Major League Soccer lehet, ahol nagyon jól érezte magát, és folyamatosan van érdeklődés iránta a tengerentúlról.

Az MTK-tól a francia másodosztályú Le Havre-hoz szerződött Bese Barnabás kapcsán Kövesdi kijelentette: a hátvéd jól beilleszkedett, nagyon szeretik a klubnál, és az edzőváltás után is sikerült megőriznie a helyét a csapatban – írja az MTI. Kisebb gond nála, hogy most fáj a lába, ezért a következő mérkőzést lehet, hogy ki kell hagynia. Hozzáfűzte: a Le Havre jelenleg feljutó helyen áll a bajnokágban, így remélik, hogy Bese jövőre már a francia élvonalban fog játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik