Légiósok

A Német Kupában is folytatja remek sorozatát a Hertha

Huszti belőtte a tizenegyesét, ez is kellett a Frankfurt továbbjutásához. Megégett a Leverkusen.

Kedden megkezdődött a Német Kupa legjobb 32 csapatának csatája. Az egymeccses párharcokban a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a másodosztályú St. Pauli otthonába látogatott.

Jól kezdett a Hertha, ellenfele fölé kerekedve próbálta érvényesíteni a csapatok közti osztálykülönbséget. A fölény a 42. percben érett góllá: Weiser szerezte meg a vezetést a berlinieknek.

Dárdai a szünetben sem utasította szigorú védekezésre játékosait: az 54. percben Stocker révén meg is duplázta előnyét a bajnokságban is megállíthatatlanul menetelő együttes. Innen már nem volt visszaút a vendéglátóknak, akik a hajráig mindössze egy kapura tartó lövést tudtak felmutatni, szemben az öt jól eltalált Hertha-kísérlettel.

Megőrizte előnyét a Dárdai-csapat, 2-0-s sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe.

A magyar érdekeltségű csapatok párharcát az 1860 München nyerte, tizenegyesekkel – sem Nagy Dániel (Kickers), sem a sérülése után lábadozó Simon Krisztián (München) nem volt keretben. A nap meglepetését a Bayer Leverkusen szolgáltatta, mely a harmadosztályú Lotte ellen maradt alul tizenegyesekkel. A hazai pályán játszó kiscsapat a 78. perctől emberhátrányban volt, és bár a hosszabbításban is hátrányba került, arra is volt még válasza, majd a pontrúgásokkal behúzta a továbbjutást.

A Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt mérkőzésén nem esett gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A találkozó utolsó valamivel több mint harminc percében emberhátrányban játszottak a frankfurtiak, így húzták ki a tizenegyesekig. A ki-ki párharcot végül a Frankfurt nyerte: Huszti lőtte az első tizenegyest, hibátlanul, a vendégek viszont kétszer is rontottak, így 4-2 lett a vége.

Német Kupa, a 16 közé jutásért, keddi mérkőzések

St. Pauli – Hertha BSC 0-2 (0-1)
Dynamo Dresden – Arminia Bielefeld 0-1 (0-0)

Freiburg–Sandhausen 3-3 (1-1, 3-3, 3-3 – tizenegyesekkel 3-4)

Lotte – Bayer Leverkusen 2-2 (0-1, 1-1, 2-2 – tizenegyesekkel 4-3)

Würzburger Kickers – 1860 München 0-0 (tizenegyesekkel 3-4)

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 2-0 (1-0)

Hallescher – Hamburger SV 0-4 (0-2)

Eintracht Frankfurt – Ingolstadt 0-0 (tizenegyesekkel 4-2)

Olvasói sztorik