Légiósok

Magyaros meccsekkel folytatódik a Német Kupa

Légióskörkép: közben Olaszországban bajnokin bizonyíthat Nagy Ádám csapata.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szerda – kupameccsek és olasz bajnoki a folytatásban

A Szántó Tamást is foglalkoztató Rapid Wien a másodosztályú BW Linz otthonában harcolhat a nyolc közé jutásért az Osztrák Kupában.

Lang Ádám együttese, a Dijon FCO a francia Ligakupában játszik a 16 közé jutásért. A másodosztályú Sochaux-t fogadja az egymeccses párharcban.

Futács Márkó a Horvát Kupa nyolcaddöntőjében juthat szóhoz. Csapata, a Hajduk Split a másodosztályú Solin otthonába látogat – egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Gyurcsó Ádám és a Pogon Szczecin kétmeccses párharcra készül a Lengyel Kupa negyeddöntőjében. Az ellenfél a Puszcza lesz – a harmadosztályú rivális otthonában kezd a Pogon.

Három magyar érdekeltségű meccsel folytatódik szerdán a Német Kupa. Megyeri Balázs másodosztályú csapata, a Greuther Fürth az élvonalbeli 1.FC Mainz-cal találkozik odahaza. A Kleinheisler László fémjelezte SV Darmstadt 98 a negyedosztályú Walldorf vendége lesz a legjobb 32 között, míg Szalai Ádám csapatára, a Hoffeinheimre a szintén élvonalbeli 1.FC Köln elleni idegenbeli találkozó vár.

A remek formában játszó Nagy Ádám a Chievo otthonában is szóhoz juthat a Bologna színeiben az olasz Serie A tizedik fordulójában. Csapata nincs jó passzban: legutóbbi négy bajnokiján nem nyert, három döntetlen mellett egy vereség a mérlege.

A Román Kupa legjobb 32 csapata között a sérült Bőle Lukácsot már egy ideje nélkülöző CSM Iasi a profi bajnokságon kívül szereplő Cugir vendége lesz.

Vécsei Bálint klubja, a Lugano a Svájci Kupában bizonyíthat: a legjobb 16 között a másodosztályú Aarau vendége lesz.

Csütörtök – nagyot léphetne előre a Köteles-csapat

A belga élvonal 12. fordulójában az utolsó helyen álló, Köteles Lászlót is soraiban tudó Waasland-Beveren a Mouscront fogadja. A vendégek eddig egy ponttal gyűjtöttek többet, és öt hellyel előzik meg a magyar kapus csapatát.

Balogh Norbert a legutóbbi Serie A-fordulóban sérülés miatt maradt ki a Palermo-keretből, míg Sallai Roland csak padozott. Együttesük a tizedik fordulóban az Udinesét fogadja.

Olvasói sztorik