Légiósok

Nagyszerű első félidő után erős visszaesés Nagy Ádámtól

Minden sajtóorgánum egyöntetűen értékelte Nagy teljesítményét a Sassuolo ellen.

Már semmi meglepő nem volt abban, hogy a Bologna kezdőcsapatába nevezték Nagy Ádámot a Sassuolo elleni összecsapáson a Serie A kilencedik fordulójában. A hazai pályán játszó együttese már a tizedik percben vezetést szerzett, amit majdnem a lefújásig sikerült is megőriznie, ám végül Matri a 87. percben egyenlített. A magyar középpályás – mint ahogyan oly sokszor már a bajnokságban – ezúttal sem játszotta végig a meccset, a hetvenedik percben Pulgar állt a helyére.

A statisztikákkal foglalkozó whoscored.com portál 6.27-es osztályzatot adott Nagy Ádámnak, amely a kezdőcsapatból a legrosszabb minősítés, ennél rosszabbat, vagy ugyanilyet csak a három csereként pályára lépő játékostárs kapott. Ennek ellenére a mutatói közül kiemelkedik a 90.7 százalékos passzolási pontosság.

A calciomercato.it 6.0-ra értékelte honfitársunkat, kiemelte, hogy Verdivel együtt rengeteget futottak. Nagy uralta az első játékrészben a középpályát, tette mindezt pontos passzokkal, labdavesztés nélkül. A második félidőre azonban elfáradt, és már nem volt annyira eleven, mint az első 45 percben.

A tuttobolognaweb.it is ugyanígy jellemezte Nagy Ádám játékát, csak szűkszavúbban: „nagyszerű első félidő, szünet után visszaesés”, a honlaptól pedig egy 6-os osztályzat.

A repubblica.it (6.5) és az eurosport.it (6) sem szolgál újdonsággal Nagy Ádám teljesítményét illetően, azaz a jó kezdés után nem tudta fenntartani a formáját a második játékrészre.

Olvasói sztorik