Légiósok

Megyerinek büntetőből nem tudtak gólt lőni, de kikapott a csapata

Vasárnapi légióskörkép: Köteles Lászlónak ötöt lőtt a Standard Liége.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Gulácsi Péterrel a kezdőben szerezte meg újabb győzelmét a német Bundesliga nyolcadik fordulójában a Kalmár Zsoltot ezúttal is nélkülöző RB Leipzig.

Nem sikerült a pontszerzés a Megyeri Balázzsal felálló Greuther Fürthnek, mely 1-0-s vereséget szenvedett a német másodosztály tizedik fordulójában. A magyar kapus csapata már a 29. percben emberhátrányba került a Braunschweig vendégeként – Sararer gyűjtötte be második sárga lapját –, és bár bő fél óráig még tartotta magát utána, az 59. percben Hernandez bevette a vendégek kapuját. Hat perccel később növelhette volna a különbséget a házigazda, de a Megyeri szabálytalansága után befújt büntetőnél a kapufa kisegítette honfitársunkat, aki a szabálytalanságért egy sárga lapot is kapott.

Szántó Tamás sem tudott segíteni csapatán, a Rapid Wienen az osztrák élvonal városi rangadóján. A bécsi együttes az Austria Wient fogadta a 12. fordulóban, és 2-0-s vereséget szenvedett. Szántó a szünetben állt be, a második félidő harmadik percében kapták a második gólt.

Amíg Nagy Ádám pályán volt, vezetett a Bologna, amely végül 1-1-et játszott az olasz élvonal kilencedik fordulójában. Balogh Norbert sérülés miatt hagyta ki a Milan otthonában 4-1-es vereséget szenvedő Palermo bajnokiját, míg Sallai Roland a kispadról követte az eseményeket.

Köteles Lászlónak nem volt jó napja: a Waasland-Beveren kapujában ötször mattolta a Standard Liége a belga élvonal 11. fordulójában. A magyar kapus csapata 5-0-ra kapott ki, és továbbra is az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban.

László Csaba 1-0-s vereséggel mutatkozott be a dunaszerdahelyi DAC kispadján. A Trnava elleni bajnokin Vida Kristopher is szóhoz jutott.

Olvasói sztorik