Légiósok

A tervezettnél gyorsabban halad Kocsis Gergő rehabilitációja

A korábbi Puskás-játékos már bemutatkozott László Csabának.

Kapcsolódó cikkek

Július 10-én jött a hír, hogy az Európa-bajnokság előtt a felnőtt válogatott bő keretébe nagy meglepetésre behívott Kocsis Gergő új csapata, a DAC utolsó edzőmérkőzésén súlyos sérülést szenvedett. A 22 éves játékosnak a keresztszalagja szakadt el, így hosszú hónapokra elveszítette őt klubja.

A Rangadó.hu több mint három hónappal sérülése után megkereste szlovákiai légiósunkat, hogy képet kapjunk állapotáról.

– Rehabilitációmat Budapesten végzem Szilágyi Ágnes kezei alatt. Csak pozitívan tudok nyilatkozni róla, hiszen sokkal előrébb járok, mint ahol kellene lennem – kezdte Kocsis.

– Már elkezdtem súlyokkal guggolni, kitöréseket csinálni, jövő héttől kezdve akár úszhatok is, majd jön a kocogás. A pályára nagyjából február környékén térhetek vissza, az alapozást tehát vélhetőleg Szlovákiában kezdem el és fokozatosan épülök be a csapatba – mondta az NB I-ben a Videoton színeiben bemutatkozó játékos.

A DAC a pocsék idei szereplés hatására – a csapat 9. a tízcsapatos ligában – nemrég trénert cserélt, Németh Krisztiánt pedig a legutóbb az MTK-nál dolgozó szakember, László Csaba váltotta.

– Személyesen nem igazán ismerem, csütörtök reggel Szlovákiában kezet fogtunk és bemutatkoztunk egymásnak, de semmi több. Eddig csak jókat hallottam róla, kíváncsian várom, milyen lesz vele együtt dolgozni, bár nekem addig még jó három hónap hátra van – fogalmazott Kocsis.

A felvidéki klub 12 meccsen mindössze 8 pontot gyűjtött eddig.

– Nem túl sok mérkőzést láttam a szezonból, hiszen nem szerettem volna sérülten több száz kilométereket utazgatni az idegenbeli bajnokikra, de amiket igen, azokon nem volt olyan rossz a teljesítményünk, mint amit a tabella tükröz. Hiányzott a szerencse. Az utolsó előtti hely persze tarthatatlan, úgyhogy szépen lassan el kell kezdenünk visszaverekedni magunkat a középmezőnybe – zárta szavait a nyárig a Puskásban szereplő középpályás.

Olvasói sztorik