Légiósok

EL: Korhut végig pályán volt, de kikaptak

Csütörtöki légiós-körkép: Németh Krisztiánnal játszott peches ikszet az al-Garafa.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A katari élvonal negyedik fordulójában a Németh Krisztiánt is soraiban tudó al-Garafa az al-Sahanija vendége volt. A magyar csatár ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A sokáig kiélezett találkozón a 79. percben esett az első gól: Mohamed Razaq vette be a hazaiak kapuját. A 92. percben ugyan betaláltak a vendéglátók, de ezt a gólt nem adta meg a játékvezető, így úgy tűnt, a magyarját végig a soraiban tudó Garafa megszerezi idei második győzelmét. Nem így lett, a hazaiak tovább támadtak, és a 95. percben már büntetőből érvényes gólt szerezve megmentették az egyik pontot.

Korhut Mihály végig a pályán volt az Európa Liga-csoportkör harmadik fordulójában. Csapata, az izraeli bajnok Hapoel Beér-Seva odahaza szenvedett 1-0-s vereséget, így a K-csoport harmadik helyér csúszott vissza – a csehek az élre ugrottak.

Szántó Tamás a kispadról követte együttese, a Rapid Wien Sassuolo elleni EL-meccsét. A magyar játékos nem állt be, csapata odahaza 1-1-re végzett, miután 1-0-s vezetésnél Schrammel a 66. percben öngólt vétett. Az olasz rivális maradt második, a Rapid pedig harmadik – mindkét félnek négy-négy pontja van.

Olvasói sztorik