Légiósok bajnokok ligája

Juhár: több tiszteletet érdemelt volna Nikolics a Real ellen

A korábbi válogatott védő furcsállja a Legia edzőjének azon döntését, hogy csak a kispadra ültette a magyar csatárt a madridi BL-meccsen.

Megdöbbentő módon nem kapott helyet a Legia Warszawa kezdőcsapatában a magyar válogatott játékos, Nikolics Nemanja a Real Madrid elleni idegenbeli BL-meccsen. Az a Nikolics, aki az előző évi lengyel bajnokságban 37 mérkőzésen 28 gólt szerzett, és ezzel toronymagasan gólkirály lett, csapatát pedig a bajnoki címhez segítette. Ennek következtében BL-selejtezőben indulhatott a Legia, amelyet aztán a hat kvalifikációs összecsapáson öt rúgott góllal juttatta fel a BL-főtáblára. A varsóiak vezetőedzője, Jacek Magiera nemrégiben még lengyel kisvárosok és falvak ellen készítette fel korábbi másodosztályú csapatát, kedden pedig a szurkolók és a szakvélemény számára is érthetetlen módon csupán a 74. percben küldte pályára a magyar gólzsákot.

– A vezetőedzőnek azzal a döntésével egyetértettem, hogy a Legia csupán egy csatárral játszhat a Real Madrid otthonában, de azt, hogy miért Nikolicsot hagyta ki a kezdőből, az számomra furcsa – mondta a Rangadó.hu-nak Juhár Tamás, korábbi hússzoros válogatott labdarúgó, jelenleg a Digisport szakkommentátora. – Ez a helyzet hasonlít Juhász Roland Anderlechtnél töltött utolsó évére, amikor érdemtelenül kevés lehetőséget kapott, de sorolhatnám még a magyaros példákat. Nem tudom miért mindig mi kerülünk ilyen szituációba, hogy amikor választani kell, egy honfitársunk marad ki? Én is csodálkoztam a keddi döntésen, ezt azonban egy játékosnak tudni kell kezelni. Amennyiben viszont ez huzamosabban így lesz, el kell gondolkodnia Nikolicsnak a hogyan továbbról – folytatta Juhár.

– Kiváltságos dolog a Santigao Bernabéu stadionban pályára lépni, és úgy gondolom, hogy annak a játékosnak, aki az előző évben hozta a bajnoki címet, idén pedig bejuttatta csapatát a BL-csoportkörbe, kell akkora tiszteletét adni, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet. Viszont abba nem látok bele, hogy mi folyik a varsóiak öltözőjében, éppen ezért badarság lenne arról ítéletet mondanom, hogy taktikailag rossz döntést hozott-e a vezetőedző – mondta el véleményét a honlapunknak Juhár Tamás.

Olvasói sztorik