Légiósok

Nagy Ádám: vereséggel ért fel a Lazio elleni döntetlen

A Bologna középpályása sajnálja az utolsó másodpercekben kapott gólt, de örül, hogy hasznos tagja volt a csapatának.

A Digi Sportolasz bajnokságának összefoglaló műsorának a Bologna légiósa, Nagy Ádám volt a vendége. A középpályás a Lazio elleni legutóbbi idegenbeli mérkőzésről is beszélt, amelyen a rómaiak a 97. percben lőtt góllal alakították ki a végeredményt 1-1-re.

– Sajnos ilyen esetben egy vereséggel ér fel ez a döntetlen, még akkor is, ha a mérkőzés összképét nézve reális az iksz, mivel a második félidőben a kapunkhoz szegeztek minket. Ezek azok a mérkőzések, amiket egy kis szerencsével be kellene húznunk ahhoz, hogy a középmezőny elején foglalhassunk helyet – kezdte a magyar válogatott játékosa, aki először volt a pályán a meccs elejétől a végéig a Serie A-ban. – Eddig annyira nem foglalkoztam azzal, hogy nem játszottam végig a mérkőzéseket, mivel tudtam, hogy amikor lecseréltek, akkor az taktikai okok miatt következett be, egyedül az Inter ellen éreztem azt, hogy nem ment a játék. Természetesen fontos lenne végigjátszani a meccseket, nagyon örültem, hogy ez a Lazio ellen sikerült, és hozzá jó játék is párosult – folytatta Nagy Ádám.

A 21 éves focista minden párharcát megnyerte a Lazio középpályájának egyik legfontosabb tagjának számító Lulic ellen, illetve a Parolo elleni ütközetek nagyobb százalékából is ő jött ki győztesen.

– Utólag, amikor meglátom ezeket a statisztikákat, nagyon önbizalom növelően tudnak hatni. Főleg úgy, hogy előzetesen éppen erre a két játékosra hívták fel a figyelmemet a középpályán. Ha a számok alapján a legtöbb párharcomat megnyertem ellenük, akkor az mindenképpen azt jelenti, hogy hasznos tagja voltam a csapatnak.

– Nagyon taktikus az egész olasz foci, és ez a mi játékunkra is igaz. A hazai és az idegenbeli taktikánk azonban egyáltalán nem különbözik, csak van amikor hibák csúsznak a gépezetbe. Otthon is a célunk, hogy domináljunk és gólokat szerezzünk, és idegenben is hasonló tervekkel lépünk pályára, de azért az olyankor sokkal nehezebb – váltott egy kis szakmázásra a Bologna középpályása, majd a Serie A-t körülvevő atmoszféráról is beszélt.

– A Lazio stadionja 75 ezres, de csak 20 ezer körüli volt a nézőszám, ám a hangulat így is nagyon jó volt. A Napoli otthonában kirázott a hideg az atmoszférától, az elején kicsit meg is voltam illetődve, ehhez képest a Lazio ellen már ez nem fordult elő velem – emlékezett vissza a Ferencváros korábbi játékosa.

Lulic ellen az összes párharcát megnyerte és Parolóval szemben is ő volt a jobb. Utólag, amikor meglátom ezeket a statisztikákat, nagyon önbizalom növelően tud hatni. Főleg úgy, hogy előzetesen éppen erre a két játékosra hívták fel a figyelmemet a középpályán. Ha a számok alapján a legtöbb párharcomat megnyertem ellenük, akkor az mindenképpen azt jelenti, hogy hasznos tagja voltam a csapatnak.

Olvasói sztorik