Légiósok

Parádéztak a hétvégén a topbajnokságok magyarjai

A statisztikák szerint Nagy Á., Gulácsi és Kleinheisler is csapata egyik legjobbja volt, illetve a Bayern München ellen gólt szerző Huszti osztályzatát is csak a piros lapja rontja le.

A válogatott szünet után újabb bajnoki fordulót rendeztek szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban szereplő honfitársainkat is foglalkoztatták, melyről a hétvégi légiós-körképeinkben is beszámoltunk. Most lássuk, hogy a mértékadó whoscored.com miképp osztályozta a magyarok hétvégi teljesítményét.

A török élvonalban Koman Vladimir együttese, az Adanaspor otthon kapott ki 2-1-re a Karabuksportól. A magyar középpályás végigjátszotta a találkozót, de 6.17-es osztályzatával csak az egyik lecserélt és a kiállított társánál nyújtott jobbat. Koman 75%-os hatékonysággal passzolt, melyből egy kulcspassz volt, valamint háromszor lőtt kapura.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Nagy Ádám először kapott 90 percet a Bolognában, amit ismét egy remek teljesítménnyel hálált meg. A magyar válogatott motorja a Lazio elleni 1-1-re végződő találkozón 7.12-es osztályzatot kapott, nála jobbra csak a bolognaiak gólszerzőjét, a kapust és az egyik védő teljesítményét értékelték. Nagy 50-szer ért labdába, és 85.7%-al értek célba az átadásai.

A Serie A többi magyarja, a Palermóban futballozó Balogh Norbert és Sallai Roland ma este, a Torino ellen bizonyíthat. A WhoScored előzetes kezdője alapján mindkét honfitársunk a kispadon kezdi majd a találkozót.

A Wiganben Bogdán Ádám nem kapott gólt a Burton ellen. Igaz, a 0-0-ra végződő mérkőzésen túl sok dolga nem is akadt. A WhoScored 6.29-re osztályozta a magyar hálóőrt, amellyel a Wigan kezdőcsapatából csupán egy társát előzi meg.

Huszti Szabolcs a 43. percben 1-0-s hátránynál kiegyenlített a Bayern München ellen, de a hazai pályán játszó Frankfurt magyar támadója a kiállítás sorsára jutott a második félidőben, a piros lap miatt pedig csak 6.10-es osztályzatot kapott, amellyel csak a hajrára beküldött társát tudja megelőzni. Huszti a kiállításig pedig remekül futballozott: a gólja mellett volt egy kulcspassza is, az átadási 78%-ban célba értek, volt 2 sikeres csele, 1 labdaszerzése és 1 tisztázása is.

Az RB Leipzigben remeklő Gulácsi Péter teljesítményéről már részletesen is beszámoltunk. A magyar válogatottban első számú kapussá előlépő játékos nem kapott gólt a Wolfsburg otthonában, a Lipcse pedig 1-0-ra nyert. Gulácsi Péter 7.35 produkcióját 7.35-re értékelték, mellyel csapata negyedik legjobbja lett.

A Bundesliga harmadik magyarja, Kleinheisler László és csapata, a Darmstadt 2-1-re kikapott a Mainz otthonában. A magyar támadó középpályás nagyon közel állt a gólhoz, de bombasztikus lövése végül a kapufán csattant. Kleinheisler 6.44-es osztályzatot kapott, amivel csapatából az ötödik legjobb. A válogatott játékos 42-szer ért labdába a 90 perc alatt, kétszer lőtt kapura, 81%-os hatékonysággal passzolt, illetve 2 szerelés, és 1 labdaszerzés is áll a neve mellett.

Lang Ádám és a Dijon 1-1-es döntetlent játszott a St.Étienne vendégeként a francia élvonalban. A találkozót végigjátszó magyar védő teljesítménye 6.8-as osztályzatot érdemelt, mely a dijoniak között teljesen átlagosnak mondható. Lang megnyert 2 légi párbajt, 3 labdát szerzett, 7-szer tisztázott, blokkolt 1 lövést, mindezek mellett pedig 80%-al passzolt, és 1 kapura lövéssel is próbálkozott.

Olvasói sztorik