Légiósok

„Bravo, bravissimo, Nagy Ádám!” – ezúttal sem maradt el a dicséret

Oroszlánként harcolt a pálya közepén a magyar játékos. Olasz lapszemle.

Alig néhány másodpercen múlt a Bologna nagy bravúrja a Lazio elleni idegenbeli mérkőzésen vasárnap délután a Serie A nyolcadik fordulójában. A vendégek az első játékrészben szereztek vezetést Helander révén, előnyüket pedig majdnem a lefújás pillanatáig megtartották, de a 97. percben tizenegyesből egyenlített Immobile. A Bologna középpályása, Nagy Ádám végig a pályán volt, és teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, csapata egyik legjobbja volt. Ahogyan azt a mérkőzés után megírtuk, a magyar válogatott focistája a mértékadó WhoScored osztályzatai alapján 7,1-es osztályzattal zárt, a második legtöbb (5) szerelést hajtotta végre az egész mezőnyben, míg csapatából ő passzolt a legtöbbet (35), teljesítményéről az olasz lapok is elismerően szóltak.

A BolognaToday.com 6.5-ös osztályzatot adott a magyarnak, amellyel holtversenyben a második legjobb játékosa lett a Bolognának. A lap szerint “Nagy úgy harcolt a pálya közepén, mint egy oroszlán. Nagyot csatázott Parolóval, a Lulic ellen valamennyi párharcát pedig megnyerte. Bravissimo”.

A tuttobolognaweb.it is 6.5-ös minősítést adott az ex-fradistának. Kiemelik, hogy az első játékrészben mutatott játéka alapján kitűnően helyettesíti a nyáron a Napolihoz távozó Diawarát, sőt technikailag még képzettebb is elődjénél. Ezen felül pedig a második félidőre sem engedett ki, agresszivitása ugyanúgy megmaradt. A “Bravo” itt sem marad el.

A sportface.it különösen az első félidei játékát emeli ki Nagynak, amikor is komoly szerepet játszott csapata irányításában, szinte minden támadás rajta keresztül ment át.

Olvasói sztorik