Légiósok

Huszti Szabolcs Effenberg nyomdokában – bár ez nem igazán jó hír

Harmadjára fordult elő Husztival a Bundesligában, hogy a gólja után jött a piros lap.

Akár a meccs hőse is lehetett volna a Bayern München ellen a hétvégén Huszti Szabolcs, hiszen ő rúgta az Eintracht Frankfurt első gólját a 2-2-re végződő Bundesliga-meccsen. A magyar játékos azonban nem sokkal később butaságot csinált, hiszen egy sárga lappal a zsebében neki állt balhézni Renato Sanchesszel 2-1-es vendég vezetésnél, így nem meglepő módon idő előtt mehetett zuhanyozni, szerencséjére azonban csapata a hajrában egyenlíteni tudott. Husztit a német szaklap, a Kicker a “gólszerzés utáni kiállítások nagymesteréhez”, Stefan Effenberghez hasonlította.

A Bayern München és a Borussia Mönchengladbach korábbi focistájának karrierjében ugyanis háromszor is előfordult, hogy miután gólt rúgott, ugyanazon a mérkőzésen kiállították a Bundesligában. Nos, Effenberg szombat óta üdvözölheti Husztit a klubban, hiszen a magyar középpályással is a bajorok ellen fordult elő ez a forgatókönyv harmadjára a német élvonalban.

Huszti még a Hannover játékosaként 2012-ben a Werder Bremen elleni 3-2-re megnyert meccsen szerezte meg a vezetést csapatának szabadrúgásból, majd a 94. percben második sárgája után kiállította a játékvezető. Egy évvel később szintén a Hannover színeiben a Schalkénak lőtt gólt büntetőből, majd a 74. percben egy rögtön piros lapot érő szabálytalanság után kellett elhagynia a gyepet.

– Egyértelmű hülyeség volt ez Szabitól – nyilatkozta Bruno Hübner, az Eintracht sportigazgatója. – Ha egy játékost kiállítanak, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a csapata elveszíti a meccset, és már nem tud felállni a hátrányból – idézi a Kicker a szakember szavait.

Olvasói sztorik