Légiósok

Gyurcsóék is megverték a Legiát

Hiába játszott a szélső mellett Nikolics is, az öt gólban nem volt szerepük. Légióskörkép.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu szokásához híven ismét összegyűjtötte, mely magyar játékosok lépnek pályára pénteken a világ különböző pályáin.

Nem Litauszkiék meccse volt a péntek este fő magyaros rangadója Lengyelországban. 20:30-as kezdettel ugyanis a hétfőn a válogatottban (és persze korábban a Videotonban) még csapattárs Gyurcsó Ádám a Pogon Szczecinnel a Nikolics Nemanját is felsorakoztató Legia Warszawával találkozott. A pazar összecsapás öt találatot hozott, amelyből három a piros-kék gárdának jutott, kettő pedig a fővárosiaknak. Gyurcsó végigjátszotta a 90 percet, míg Nikolics a 66. minutumig volt pályán, a gólokhoz közvetlenül egyikőjüknek sem volt köze. A hazaiak ezzel a Legiát megelőzve 9.-ek.

A német élvonalban igazi csúcsrangadó következett, a sok sérültet nélkülözni kényszerülő Borussia Dortmund 20:30-tól Dárdai Pál Hertháját fogadta – a berliniek a mérkőzés előtt a 2. helyen álltak. Az 1-1-el záruló mérkőzésről bővebben itt olvashatnak.

Rigában kezdőként kapott lehetőséget Bese Barnabás, aki most már ismét klubcsapata színeiben bizonyíthatott – a Le Havre Clermont-ba utazott a 11. kör nyitómeccsén. A magyar hátvéd és Bob Bradley csapata győzelmet aratott, méghozzá 3-0-s vezetést követően végül 3-1-est.

Romániában a Miriuta László-edzette CFR Cluj Kolozsvárott a felépülőfélben lévő Bőle Lukácsot kezdőként 76 percig játszató CSMS Iasival mérkőzött az élvonal 12. fordulójában. A “csefere” 1-0-ra nyert.

18:30-tól a másodosztály 9. fordulójában Nagy Dániel együttese, az 5. Würzburger Kickers játszott, ellenfelük a vendéglátó, 17. Arminia Bielefeld volt. Bár az ex-ferencvárosi játékos klubja érvényesítette a papírformát és egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra nyert, Nagy a meccskeretbe sem került be.

18 órától a Litauszki Róbertet csak elvétve játszató Cracóvia a Wisla Plockot fogadta a lengyel Ekstraklasa 12. fordulójában. A volt újpesti bekk ezúttal meccskeretbe sem került, de csapata 1-0-s győzelmet aratott.

Legkorábban, 15:30-tól Indiában volt érdekelt hazánkfia: Vadócz Krisztián a Mumbai City színeiben idegenben a Kerala Blasters együttesével találkozott. Az egykori magyar válogatott középpályás végigjátszotta a mérkőzést, de a korábban többek között a Newcastle és a Sunderland gárdáival is Premier League-ben szereplő Michael Chopra találatával a vendéglátók győztek.

Olvasói sztorik