Légiósok

Jön az újabb Huszti-gól a Bayern ellen?

A magyar középpályás a bajorok elleni hétvégi meccsről és a jövőjéről is nyilatkozott a Kickernek.

Szombaton az éllovas Bayern Münchent fogadja a Bundesliga hetedik fordulójában a Huszti Szabolcs fémjelezte Eintracht Frankfurt. A magyar középpályással a Kicker készített egy interjút, amelyben emlékeztették, hogy Bayern-specialista, hiszen már többször is lőtt győztes gólt ellenük.

– Így azért nem nevezném magam, bár kétségkívül kétszer is három pontot ért már a bajorok ellen szerzett gólom – kezdte Huszti Szabolcs. – Az már régen volt, és egyébként is Frankfurtban mostanában inkább védekező középpályásként számolnak velem, ami teljesen más feladatokkal jár. Hannoverben a két szélen, vagy pedig a tízes pozíciójában kaptam szerepet. Akkoriban is nehéz volt a Bayern ellen játszani, de a 2006-os győzelmünk alkalmával is az éllovas münchenieket sikerült megtréfálnunk. Előfordulnak ilyenek a fociban, viszont reálisan kell néznünk a szombati meccset, sokkal erősebb csapattal találjuk majd szembe magunkat – folytatta a magyar középpályás, majd a lehetséges veszélyekre is felhívta a figyelmet.

– Semmi veszítenivalónk nincs a Bayern ellen, éppen ezért bátran kell fociznunk. Bátran, de nem hülyén! Ha sok területet hagyunk nekik, azt könnyedén kihasználják, és akár hat vagy hét gólt is berámolnak nekünk. Nyerni akarunk, de nem akarunk kockáztatni, még az olyan topcsapatok is a kivárásra játszottak ellenük a BL-ben, mint a Real Madrid még Mourinho idején, ez teljesen normális.

A német lap aztán a magyar válogatott ex-szövetségi kapitányáról, Lothar Matthäusról is kérdezte a focistát.

– Manapság is nagyon jó kapcsolatban vagyok Lotharral, jó néhányszor együtt szoktunk ebédelni Budapesten, amikor időnk engedi. Nem titok, hogy a magyar fővárosban él – jött a válasz Husztitól, majd felvetették neki, miért van az, hogy visszafogottan él, és nem szeret a középpontban lenni.

– Egyáltalán nem érdekel a média, nem figyelem mások mit írnak vagy gondolnak rólam. Valójában azt sem igazán szeretem, amikor felismernek az utcán, nincsen se Facebookom, sem Twitterem, talán már a koromból adódóan. Természetesen képben vagyok a magyarországi hírekkel kapcsolatban, el szoktam olvasni a hazai történéseket, de egyáltalán nem vagyok függő. A család játssza nálam a fontos szerepet, és természetesen a munkám, mindent megteszek, hogy sikeres legyek a Frankfurttal – magyarázta a 33 éves középpályás, végül a jövőbeli terveiről is szót ejtett.

– Addig szeretném folytatni a játékot, amíg számítanak rám a csapatnál, eddig minden jól megy. Az is fontos, hogy a testem jól bírja a terhelést, tudok annyit futni, amennyit a Bundesliga megkövetel, és nem fáj mindenem, amikor este ledőlök az ágyba. A szerződésemben van egy opció, miszerint meghosszabbíthatják a kontraktusomat egy évvel, de akkor sem leszek stresszes, ha már nem számítanak rám. Amennyiben az utóbbi következik be, valószínűleg visszaköltözöm Magyarországra, annak ellenére, hogy nagyon jól érzem magam Németországban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik