Légiósok

A Lipcse leggyakoribb passzkombinációja Gulácsi felívelése

Lőw Zsolték nem cécóznak.

Érdekes grafikán szemlélteti a Saturdays on Couch című Twitter-oldal a Bundesliga-csapatok laggyakoribb passzkombinációit. A legtöbb helyen természetesen rövid átadásokból látni a legtöbbet, főleg a középhátvédek neveit találhatjuk a képen, de van egy, amely kirívó – mégpedig az RB Leipzig adata.

A háromszorosan is magyaros vonatkozású együttesnél a Lőw Zsoltot is magába foglaló szakmai stáb a jelek szerint nem a kis passzokban hisz, hanem a céltudatos ívelésekben: ők ugyanis az egyetlen gárda, ahol a leggyakoribb passzkombináció a kapus, Gulácsi Péter közvetlen felívelése az egyik csatárnak, a dán Yussuf Poulsennek.

A Dárdai Pál-vezette Hertha is olyan helyen gurítja tovább a legtöbbet a labdát, ahol más nem, vagyis a bal szélen. A balhátvéd Plattenhardt a balszélső Haragucsit keresi gyakran.

A Bayernnél Lahm és Thiago Alcantara együttműködésére kerül legtöbbször sor, a Werdernél Gebre Selassie keresi Fritzet, a Schalkénél pedig Naldo Höwedest, de az összes többi gárda statisztikája leolvasható az alábbi grafikáról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik