Légiósok

Kínai kézre kerül Sallai és Balogh N. klubja

Komoly befektetőt akarják megvásárolni a Palermót.

Komoly kínai befektetők akarják megvásárolni a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot foglalkoztató Palermót. A szicíliai csapat egyelőre gyengén szerepel a Serie A-ban, a kínai befektetők viszont komoly összegeket és minőségi igazolásokat ígérnek, valamint új komplexum építését is. A klub elnöke, Maurizio Zamparini egy olasz rádiónak árulta el, hogy karácsonyra létre is jöhet az üzlet.

– Jelenleg még nincs lezárva a tárgyalás, még az asztalon van az a 100 millió eurós ajánlat, melyet a klubért tettek. A kínai befektetők részéről érkezett már egy szándéknyilatkozat, mely tartalmazza a vételárat. Néhány héten vagy maximum egy hónapon belül már kézhez kapom a hivatalos ajánlatot is. Az eddigi érdeklődőkhöz képest ők az állami pénzeknek köszönhetően sokkal komolyabb jelöltek – nyilatkozta Radio Kiss Kiss-nek Zamparini.

– A jelenlegi elképzelések szerint a családom továbbra is kisebbségi tulajdonos lesz a csapatnál legalább három-négy évig. Ez azért kell, hogy a megfelelő sportszakmai döntésekkel segíthessük az új tulajdonosokat. Ezen időszak lejárta után pedig végleg eladjuk a maradék tulajdonjogunkat is. Nem hinném ugyanakkor, hogy egy hónapon belül véglegesíthetjük az üzletet. Szerintem karácsonyra megleszünk vele, a hivatalos bejelentés is akkor lesz – tette hozzá a klub jelenlegi tulajdonosa.

Nagy kérdés, hogy a tulajdonosváltás miképp érintheti a Palermo két magyarjának, Balogh Norbertnek és Sallai Rolandnak a jövőjét a klubnál.

Olvasói sztorik