Légiósok

Nagy Ádámot beáldozták, pedig ő volt a csapat tüdeje

A Bologna magyar középpályását 45 percnyi játék után is dicsérik, az egyik helyi lapnál ő lett a meccs legjobbja.

Mint arról korábban beszámoltunk, Nagy Ádám vasárnap 45 percnyi játéklehetőséget kapott a Bologna színeiben, a hazaiak végeredményben egygólos vereséget szenvedtek a Genoától. A magyar középpályás az első felvonásban jól játszott, sokat futott, ráadásul majdnem egy gólpasszt is sikerült kiosztania. A második félidőre aztán már nem futott ki, Oikonomou állt be a helyére. Donadoni mester vélhetően taktikai okok miatt cserélte le a fiatal magyart, hiszen Gastaldello kiállítása révén a bolognaiak már a 43. percben megfogyatkoztak.

A mértékadó WhoScoredosztályzatai alapján a jobbak között volt Nagy Ádám, hiszen hiába töltött „csak” egy félidőt a pályán, így is 6,7-es osztályzattal zárt. Csapattársai közül csupán négyen kaptak jobb pontszámot nála, közülük da Costa, Masina és Maietta is végigjátszotta a találkozót.

Az olasz Repubblicnál honfitársunk hatos osztályzatot érdemelt ki, a lapnál csak a kapus da Costa (6,5) és Maietta (6.5) teljesített jobban. Tudósításukban kiemelték, hogy a kiállítás miatt szánta el magát szünetben kényszerű cserére Donadoni, ahogy fogalmaznak „taktikai szerkezetváltás miatt áldozta be” és cserélte le Nagy Ádámot.

A Repubblica értekelése:
Bologna: Da Costa 6.5 – Krafth 5.5, Gastaldello 4,5, Maietta 6.5 – Masina 6 – Taider 6, Nagy 6 (46’ Oikonomou 5.5), Dzemaili 5 – Verdi 5.5 (79’ Di Francesco 5.5), Destro 6, Krejci 5.5 (63’ Rizzo 5).

A helyi Bologna Today értékelése alapján a magyar középpályás 6,5-es osztályzattal zárt, náluk Nagy Ádám a kapus da Costával egyetemben a csapat legjobbja lett.

Azt írják összegezésükben, sok labdát szerzett és több párharcot megnyert honfitársunk, aki ezúttal a középpálya közepén kapott helyet. Kiemelik, „ő volt a Bologna tüdeje, Donadoni kényszerűségből cserélte le”.

A Bologna Today osztályzatai:
Bologna: Da Costa 6,5 – Krafth 5,5, Gastaldello 4,5, Maietta 6, Masina 5,5 – Dzemaili 5, Nagy 6,5 (46′ Oikonomou 5), Taider 6 – Verdi 5,5 (79′ Di Francesco sv), Destro 6, Krejci 6 (63′ Rizzo 6).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik