Légiósok

Légióskörkép: Stieberék nem lőttek gólt, Nagy csapata nyert a Bundesliga 2-ben

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német másodosztály nyolcadik fordulójában vasárnap lépett pályára a Kaiserslautern. Stieber Zoltán tagja volt a kezdőcsapatnak, sőt végigjátszotta a Bielefeld elleni bajnokit, mely 0-0-val zárult. Az újonc Würzburger Kickers hazai pályán fogadta az 1860 Münchent, és le is győzte 2-0-ra – a Kickers magyarja, Nagy Dániel a kispadról követte az eseményeket, míg a túloldalon a sérülése után lábadozó Simon Krisztián továbbra sem bevethető.

Három piros lap tarkította Nagy Ádám csapata, a Bologna hazai bajnokiját az olasz élvonal hetedik fordulójában. A magyar középpályást a szünetig pályán tudó hazaiak 1-0-ra kaptak ki a Genoától. Egy ponttal lett gazdagabb a Sampdoria vendégeként a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot kispadon tudó Palermo.

Szántó Tamást a 23. percben cserélte be a Rapid Wien edzője a Ried elleni bajnokin, de a magyar játékos sem tudott segíteni csapatán: a hazaiak 4-2-re győztek az osztrák élvonal tizedik fordulójában.

A svájci bajnokságban szereplő Lugano sima 4-1-es vereséget szenvedett a Lausanne vendégeként. Vécsei Bálint a vendég cserepadon foglalt helyet a tizedik fordulóban rendezett találkozón.

Litauszki Róbert ezúttal sem volt keretben a Cracovia Krakówban, mely a lengyel bajnokság 11. fordulójában 6-0-ra verte a Korona Kielcét. Az egy félidőt emberhátrányban játszó Slask Wroclaw 2-1-re kapott ki odahaza a Termalicától – az együttes vereségét Mervó Bence a kispadról követte.

Ezúttal egy perc lehetőséget sem kapott Futács Márkó a Hajduk Splitben a horvát bajnokság 11. fordulójában. A splitiek fontos pontot szereztek idegenben a Dinamo Zagreb elleni 0-0-s meccsen.

Gyurcsó Ádám végig a pályán volt a Pogon Szczecinben a lengyel bajokság 11. fordulójában. Az éllovas Jagiellonia otthonában szerzett egy pontot a Pogon, szintén egy 0-0-s összecsapáson.

Tamás Krisztián csak a kispadról figyelte ahogy csapata, a Spezia 2-0-ra legyőzi idegenben az Ascolit az olasz másodosztályú pontvadászat hetedik körében.

Egy 78. percben kapott góllal veszítette el a Konyaspor elleni idegenbeli meccset a Koman Vladimirrel felálló Adanaspor. A magyar középpályás végig a pályán volt a török élvonal hatodik fordulójában.

Olvasói sztorik