Légiósok

A Wengerhez hasonlított Dárdai érett Herthát látott

A Hamburg edzője is csak dicsérni tudta a berlinieket a történelmi szezonkezdet után.

Harmadik győzelmét aratta szombat délután a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Bundesligában, így a második helyre ugrottak a tabellán. A berliniek az edzőváltás után lévő Hamburgot győzték le otthon 2-0-ra Vedad Ibisevic duplájával, érdekesség, hogy a Hertha még sosem kezdte ilyen jól a Bundesligát története során.

– Tudtuk, hogy egy edzőváltás után minden ellenfél veszélyesebb, mivel az új tréner plusz motivációt ad a játékosnak. Sok párharc és hosszú ívelések jellemezték a mérkőzés elejét – kezdte a Hertha magyar vezetőedzője. – Ezután több ütközetből mi jöttünk ki jobban a megfelelő pillanatokban, a második gólunk pedig a lehető legjobbkor jött. Ezt mindenképpen annak tudhatom be, hogy a csapatom érettebb lett, az előző szezonban a mérkőzés ezen szakaszaiban kaptunk volna egy gólt, helyette most mi lőttünk – nyilatkozta Dárdai a mérkőzés után, majd kifejezte gratulációját a csapat duplázójának, Ibisevicnek, akinek nemrégiben született meg a kislánya.

A Hamburg múlt héten kinevezet vezetőedzője, Markus Gisdol is a hazaiakat dicsérte.

– Gratulálok a kollégámnak és a csapatának. Nagyon nehéz volt ellenük futballozni, már az elejétől lehetett látni, hogy milyen jól felépített rendszerben játszanak – mondta a HSV szakembere.

A mérkőzés végén a Hertha hivatalos Twitter-oldala egy igazán kedves gesztussal állt elő, egy igazi sztáredzőhöz hasonlította a magyar trénert. Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger húsz éve irányítja a londoniakat, a kék-fehéreknél remélik, hogy Dárdai Pál is minimum ennyi ideig lesz a klub élén.

Olvasói sztorik