Légiósok

Légióskörkép: Guzmics megszerezte első gólját a Wislában, Bogdán nullára hozta a meccset

Szalai a második játékrészben állt be, Otigbáék először nyertek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Guzmics Richárddal felálló Wisla Kraków egy hosszabbításban szerzett góllal kerekedett a Plock felé a lengyel bajnokság 11. fordulójában. A Wisla végül 3-2-re nyert, Guzmics Richárd pedig góllal vette ki a részét a győzelemből, hiszen ő szerezte a második találatot. Ez volt a magyar védő első gólja az Ekstraklasában.

Lang Ádám végig játszotta a Dijon Montpellier elleni hazai meccsét, amely 3-3-s döntetlennel ért véget. A hazaiak 2-0-s és 3-1-es hátrányban is voltak, de a 90. percben sikerült egalizálniuk.

Köteles László védte a Waasland-Beveren kapuját a Westerlo otthonában. A magyar kapus egy gólt kapott, és mivel egy válasz sem érkezett a részükről, így vereséget is szenvedtek.

Varga Barnabás kezdőként kapott szerepet a Mattersburgban az osztrák Bundesliga 10. fordulójában, de csapata 1-0-s vereséget szenvedett az Admira együttesétől – a magyar csatárt a 69. percben lecserélte edzője. A sereghajtó Mattersburg a válogatott szünet után az Austria Wien csapatát fogadja majd a 11. fordulóban.

Adorján Krisztián a cserepadon kezdte a meccset a Novaránál a Benevento elleni idegenbeli fellépésen a Serie B hetedik fordulójában. A vendégek az első játékrész lefújása előtt egy perccel kerültek hátrányba, fordulás után pedig a 67. percben pályára küldték Adorjánt is annak érdekében, hogy ne menjenek üres kézzel haza.

Otigba Kenneth ismét az elejétől a végéig a pályán volt a Kasimpasában, amely a Kayserisport fogadta a török élvonalban. A hazaiak egygólos hátrányban vonultak szünetre, de végül sikerült emberelőnyben megfordítaniuk a meccset, így 3-1-re nyertek.

Talán duplán is bizonyítani akart Kleinheisler László a Bundesliga 6. körében, hiszen a Darmstadttal azt a Werder Brement fogadták, amelytől éppen kölcsönben szerepel. A magyar középpályás a kezdőben kapott helyet a 2-2-re végződő összecsapáson, a 80. percben ért számára véget a játék.

Annak ellenére, hogy az előző fordulóban a Hoffenheim csatára, Mark Uth lesérült, nem olvashattuk Szalai Ádám nevét a kezdőben. A magyar csatár végül a 69. perctől jutott szóhoz, és lehetősége is lett volna négy perccel később a gólszerzésre, de az Ingolstadt hálóőre védett. Szalaiék 2-1-re behúzták a meccset.

Huszti Szabolcs ismét a pályán volt a kezdő sípszónál a Frankfurtban, amely Freiburgban vendégeskedett. Honfitársunk számára 75 perc jutott, csapata végül 1-0-ra kikapott.

Bogdán Ádám nullára hozta le a Wigan brentfordi fellépését, igaz a győzelem elmaradt, hiszen a vendégek csatársora is gólképtelen maradt. A magyar kapusnak nagy érdemei voltak a tudósítások alapján a pontszerzésben.

Litauszki Róbert sajnos ismét csak a Cracovia tartalékcsapatának kezdőjében jutott szóhoz a 3-1-re megnyert Hutnikiem elleni találkozón.

Bajner Bálint a 88. percben állt be a Modenában, de a hátralévő kevés idő alatt nem tudott hozzátenni a cspaat játékához. Az olasz harmadosztályban hazai pályán gól nélküli döntetlent értek el a Bassano ellen.

A Wolfsburg hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Duisburg együttesét a német női élvonal negyedik fordulójában. A hazaiaknál Jakabfi Zsanett kezdő volt, a 30. percben ő szerezte a meccs első gólját, majd a 68. percben lecserélték. A vesztes vendégeknél Rácz Zsófia végig a pályán volt.

A cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik