Légiósok

Hamburgert „enne” ebédre Dárdai Herthája

Nyeretlen csapatot fogad a magyar szakvezető együttese a Bundesligában; Gulácsiék maradhatnak veretlenek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Gulácsiék őrzik veretlenségüket

A lengyel élvonal 11. fordulójának nyitómeccsén a Leczna vendége lesz Kádár Tamás csapata, a nyolcadik helyezett Lech Poznan.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, az öt forduló után még mindig veretlen RB Leipzig nyitja a német Bundesliga hatodik körét – az ellenfél az Augsburg lesz.

Bőle Lukács klubja, a CSMS Iasi a sereghajtó Poli Timisoarát látja vendégül a román első osztály 11. fordulójában.

Szombat – Dárdaiék nyeretlen csapatot fogadnak

Varga Barnabás gólpasszal debütált a Mattersburg színeiben az osztrák első osztály legutóbbi fordulójában. A tizedik játéknapon az Admira Wacker otthonába látogat a csapatával.

A Westerlo vendége lesz a Köteles Lászlót is soraiban tudó Waasland-Beveren a belga élvonal kilencedik fordulójában – az utolsó fogadja az utolsó előttit.

A francia élvonal nyolcadik fordulójában a Lang Ádámot is foglalkoztató Dijon FCO a Montpellier ellen lép pályára saját közönsége előtt.

Fordulók óta csapata legjobbjaként emlegetik Guzmics Richárdot. A válogatott védő ezúttal a Plock otthonában bizonyíthat a Wisla Kraków színeiben a lengyel bajnokság 11. fordulójában. A Nikolics Nemanját hét közben a BL-kezdőcsapatba nevező Legia Warszawa a második helyezett Lechia Gdanskot fogadja.

A Werder Brementől kölcsönben az SV Darmstadt 98-ban szereplő Kleinheisler László épp a Werder ellen készülhet a német Bundesliga hatodik fordulójában. A Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt a Freiburg vendége lesz; a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a még nyeretlen Hamburger SV-t fogadja; Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim pedig az Ingolstadt otthonába látogat.

Az olasz másodosztály hetedik fordulójában Adorján Krisztián klubja, a Novara a harmadik Benevento vendége lesz. A harmadosztály B-csoportjában Forgács Dávid együttese, az Ancona a Santarcangelóval csap össze, míg a Bajner Bálintot is foglalkoztató Modena a Bassanót fogadja a hetedik fordulóban.

A Ruzomberok látja vendégül Vida Kristopher csapatát, a dunaszerdahelyi DAC-ot a szlovák első osztály 11. fordulójában. A gyenge formát mutató, Priskin Tamást is foglalkoztató Slovan Bratislava a Machalovcét fogadja.

Vasárnap – Bizonyíthat az olasz légió

Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien a Ried otthonában lép pályára az osztrák Bundesliga tizedik fordulójában.

Rangadó vár Futács Márkó csapatára, a Hajduk Splitre a horvát bajnokság 11. fordulójában. A negyedik helyezett együttes a harmadik Dinamo Zagrebbel csap össze.

A lengyel élvonal 11. fordulójában Litauszki Róbert együttese, a Cracovia Kraków a Korona Kielcét, a Mervó Bence fémjelezte Slask Wroclaw pedig a Termalicát fogadja vasárnap. Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin az éllovas Jagiellonia vendége lesz.

A német másodosztály nyolcadik fordulójában a sereghajtó Arminia Bielefeldet fogadja az utolsó előtti helyen álló, Stieber Zoltánt is foglalkoztató 1.FC Kaiserslautern. Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a sérülése utáni visszatérésre készülő Simon Krisztián együttesével, az 1860 Münchennel csap össze.

A szurkolók által szeptember hónap harmadik legjobb Bologna-játékosának választott Nagy Ádám a Genoa elleni bajnokira készül csapatával az olasz Serie A hetedik fordulójában. Balogh Norbert és Sallai Roland együttese, a Palermo a Sampdoria vendége lesz. A másodosztály hetedik fordulójában a még veretlen Spezia – Tamás Krisztián csapata – az Ascolinál vendégeskedik.

Vécsei Bálint klubja, a svájci bajnokság negyedik helyén álló Lugano a harmadik Lausanne-nal találkozik a 11. fordulóban.

A Koman Vladimirre alapemberként számító Adanaspor a Konyaspor vendége lesz a török élvonal hatodik fordulójában.

Olvasói sztorik