Légiósok

Hat forduló után is veretlen Gulácsival az RB Leipzig

Légióskörkép: Kádár végig a pályán volt Lengyelországban, Dzsudzsák a második félidőre már nem futott ki a ligakupában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bőle Lukács az elmúlt két bajnoki fordulóhoz hasonlóan ismét kimaradt a román CSM Iasi keretéből, így nem volt részese csapata meglepő 1-0-s hazai vereségének a sereghajtó Poli Timisoara ellen.

Ahogy arról külön is beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára az al-Vahda al-Wasl elleni ligakupa-mérkőzésén, de sok öröme nem volt benne: a magyar szélső csapata már az első félidőben kétgólos hátrányba került, légiósunkat pedig lecserélték a szünetben. Az eredmény a második játékrészben nem változott, az al-Vahda így továbbra is nyeretlen a sorozatban, egy döntetlen mellett két vereség a csapat mérlege.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig 2-1-es győzelmet aratott a magyar hálóőrrel a kapuban az Augsburg felett a Bundesliga hatodik fordulójának nyitómeccsén, így az újonc továbbra is veretlen a bajnokságban, és ideiglenesen fellépett a dobogó legalsó fokára a tabellán. A lipcseiek védelme megint kitűnő munkát végzett válogatott kapusunk előtt, Gulácsi kapuját mindössze két kósza Augsburg-lövés találta el a találkozón – a gyönyörű csavarás eredményeként született gólról a hálóőr nem tehetett.

A Lech Poznan hamar hátrányba került az Ekstraklasa 11. fordulójában a Leczna ellen, de remek hajrájának köszönhetően előbb egyenlítettek, majd a 90. percben a győzelmet is megszerezték Kádár Tamásék – a magyar szélsővédő végigjátszotta a mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik