Légiósok bajnokok ligája

Nikolics a BL-vereség után: nincs tragédia

A válogatott támadó a Sporting elleni BL-meccsről, és a Legia Warszawa gyenge bajnoki formájáról is nyilatkozott a Rangadónak.

Kedd este a portugál Sporting vendégeként lépett pályára a Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszawa a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A magyar válogatott támadó kezdőként szerepelt a 2-0-ra elveszített találkozón, amelynek másnapján a Rangadónak adott exkluzív interjút.

– Egy jó mérkőzést játszottunk a Sporting ellen, majdnem telt ház előtt – kezdte Nikolics Nemanja. – Számunkra hatalmas élmény, hogy itt lehetünk és érezhetjük, hogy milyen Bajnokok Liga-mérkőzésen pályára lépni. Próbálunk jobb összecsapásokat játszani, mint a Dortmund elleni. A Sporting ellen nem kezdtünk rosszul, próbáltuk letámadni az ellenfelet. Nagy területek voltak, hiszen Sporting mindig próbál támadni, nem a védekezésre koncentrál, ezt próbáltuk kihasználni. Sajnos megint egy pontrúgásból kaptuk az első gólt, ami a gyenge pontunk. Ilyen szinten egy kis hiba is elég ahhoz, hogy kinyírjuk magunkat. A bekapott gól után futottunk az eredmény után, ami a Sportingnak kedvezett. Mindenképp a jobb csapat nyert, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb benyomást tettünk, mint a Dortmund ellen.

A Legia Warszawa címvédőként jelenleg csak a 14. helyen áll a lengyel bajnokságban, utoljára egy hónappal ezelőtt tudott mérkőzést nyerni. A magyar támadó azonban még nem mondott le a bajnoki címről.

– Tavaly nagyon jó szezonunk volt, mindent megnyertünk, de utána jött egy edzőváltás, ami szerintem mindenkit megzavart. Az új tréner rossz pillanatban érkezett, hiszen sok játékosunk az Európa-bajnokságon szerepelt, ráadásul sok sérült is volt, így nehézkes volt a felkészülés. Az Eb után rögtön a mély vízbe dobtak minket, egyből játszani kellett a meccseket, és az új edzőnek nem volt ideje megismerni a játékosokat. Próbálkoztunk, de nem megy egyik napról a másikra az, hogy a csapat felvegye az új vezetőedző filozófiáját. Amikor a BL-csoportkörért léptünk pályára, akkor úgy gondolom, hogy egy picit mindenki feladta a bajnokságot, és csakis a BL-re koncentrált. Amikor bejutottunk a főtáblára, addigra már elhúztak azok a csapatok, akik most a tabella elején állnak. Én azonban nem láttok ebben nagy tragédiát. Kilenc-tíz pont a hátrányunk, de nem szabad elfelejteni, hogy Lengyelországban rájátszás is van. El kell kezdenünk nyerni a meccseket a bajnokságban, mert ha sorozatban be tudunk húzni néhány mérkőzést, akkor visszajön az önbizalmunk is, és utána minden könnyebb lesz.

Az utóbbi idők hanyatlása miatt a Legia egy hete ismét edzőt váltott, a menesztett Besnik Hasi helyét a klubot jól ismerő Jacek Magiera vette át.

– A keddi BL-meccs előtt két napot töltöttünk együtt. Az biztos, hogy egy olyan edző, aki ismeri a klubot, az itteni légkört és a stratégiát, hiszen korábban futballozott a Legiában, és pályaedző is volt. Nem kell sok idő neki a beilleszkedésre, hiszen már dolgozott itt. Remélem, hogy az irányításával el fogunk indulni felfelé. Megvannak a kvalitásaink ahhoz, hogy sorozatban nyerjük a meccseket. Hétvégén a kiválóan szereplő Lechia Gdansk csapatát fogadjuk. Ha őket most megverjük, akkor szerintem egy pluszt kapunk, és elindulunk előre a tabellán.

Természetesen Nikolics is tagja a Svájc elleni hazai világbajnoki selejtezőre készülő a magyar válogatott keretének.

– Örülünk annak, hogy megint Budapesten léphetünk pályára. Öröm olvasni, hogy eladtak minden jegyet. Egy nagyon jó csapat ellen fogunk szerepelni. A Feröer ellen nem olyan eredményt értünk el, amit vártunk, de ez teljesen más mérkőzés lesz, és biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb meccset fogunk játszani. Bízom abban, hogy a saját szurkolóink előtt jó eredményt tudunk elérni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy most két meccs jön egymás után. Nagyon fontos, hogy a két összecsapásból jól jöjjünk ki, és harcban legyünk a kijutásért. Egy találkozónk vagyunk még csak túl, nem szabad egyből temetni a csapatot. Össze kell fogni, és jó eredményeket elérni az előttünk álló két összecsapáson – mondta Nikolics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik