Légiósok

A román bajnokság magyar gólvadásza ott lesz válogatott, ahova előbb hívják

Fülöp István hét gólnál jár a Liga I-ben, de Christophe Daumnak egyelőre nem kellett.

A DigiSport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető Fülöp Istvánnal, a román FC Botosani marosvásárhelyi születésű labdarúgójával beszélgetett. A beszélgetés kivonatát alább olvashatják, ezen a linken pedig a teljes interjú is elérhető.

– Számítottam rá, hogy Románia új, német szövetségi kapitánya meghív a bő válogatott keretbe, hiszen a teljesítményem a szezon kezdetén meglehetősen jó volt. Kevés gólt szereznek, tudnék rajtuk segíteni – kezdte Fülöp.

– Van magyar állampolgárságom (az esküt jövő héten teszem le), beszélem a nyelvet, akár a magyar válogatottba is behívhatnak. Ahol előbb felmerül a nevem, oda megyek, ezt beszéltem meg a családommal is. A Botosaninál egyébként mindenki azt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak az ellentétekkel, a magyart is azonnal vállaljam el. Ha a magyar és a román válogatott csatársorát kell összehasonlítanom, szerintem utóbbinál nagyobb a konkurencia – fogalmazott.

– Daumot egyébként élő adásban megkérdezték, hogy miért nem kerültem keretbe és annyit mondott, hogy figyelnek – mondta a 26 éves labdarúgó.

– Itt, Botosányban nem kezdtek ki a magyarságom miatt, szeretnek. Elég sokan járnak a meccseinkre, mindig kint vannak minimum négyezren. Ez a negyedik legmagasabb szám az országban. A csapattal egyébként úgy vélem, valahol az első ötben lennénk a magyar NB I-ben. Jelenleg még erősebb a román liga, de lefelé megy és szerintem néhány éven belül megelőzi majd az OTP Bank Liga – nyilatkozta Fülöp, akinek az öccse, Lóránd-Levente is csapattársa.

– Ő még csak most került a csapathoz, fiatalabb, mint én, mindössze 19 éves, míg jómagam 26 vagyok. Időre van szüksége, hogy beilleszkedjen – zárta szavait Fülöp.

Olvasói sztorik