Légiósok

Balogh játéka óriásit javult, Nagy becsülettel küzdött – olasz lapszemle

Egyik magyar játékos sem okozott csalódást az olasz sztárcsapatok ellen.

Egygólos vereséget szenvedett a Palermo otthon a Juventus ellen szombaton a Serie A 6. fordulójában. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Balogh Norbert, az 59. percben azonban Nestorovski állt be a helyére, míg Sallai Roland a kispadról nézte végig a találkozót.

A dotsport.it 6-os osztályzattal értékelte Balogh teljesítményét, tőle jobban csupán három játékos teljesített a Palermóból az olasz lap szerint. Megjegyzik, hogy az első szicíliai fellépéseihez képest óriásit javult a játéka, láthatóan sokkal határozottabban és élénkebben játszott, sok fejfájást okozott a Juventus védőinek.

A mediagol.it valamelyest kritikusabb volt a magyar támadóval, teljesítményére 5.5-ös osztályzatot kapott. Pozitívumként kiemelik, hogy sokat futott és harcolt, de nem adott kellő mélységet a támadójátékban.

Az ilovepalermocalcio.it megjegyzi, az előretolt ék szerepe nem feltétlenül az ő természetes pozíciója, de itt is fejlődést mutatott a játéka. Jól tartotta meg a labdát, és bár van még hova javulnia, de sokkal reménytelibb volt a szombati produkciója, mint a korábbiak, amiért egy 5.5-ös osztályzat járt.

Vasárnap délután a Bologna bravúrpontot szerzett az Internazionale vendégeként, a kezdőben pedig helyet kapott Nagy Ádám. A magyar középpályásnak ötvenkét perc jutott, az első félidőben pedig ő futotta a legtöbbet.

A tuttobolognaweb.it 5-ös osztályzatot adott a Fradi korábbi játékosának, úgy véleményezik, hogy becsülettel próbálta végezni azt a feladatot, amit rábíztak, de ezt nem minden esetben sikerült hibátlanul megvalósítania.

A calciomercato.it 6-os jegyet adott Nagynak, és összességében is jónak értékelte a játékát. A lap szerint aktívan részt vett a Bologna középpályájának munkájában, és pluszban a Dzemaili, Taider hármassal uralták a pálya ezen részét az első félidőben.

Olvasói sztorik