Légiósok

Légióskörkép: Korhuttal a soraiban nyert simán a Beer-Seva, Kádár újra kezdett a Lechben

Nagy Dániel egy hónap után ismét pályára lépett a Würzburgban, Szalai végig padozott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Legutóbb augusztus 26-án lépett a pályára a Würzburg Kickers légiósa, Nagy Dániel. A középpályás vasárnap azonban a sérülése után ismét lehetőséget kapott, a 64. percben lépett pályára a Dynamo Dresden otthonában a Bundesliga 2. hetedik fordulójában. Az ex-fradista a 84. percben sárgát kapott, csapatával pedig elhoztak egy pontot a 2-2-re végződő mérkőzésen.

A Lugano légiósa, Vécsei Bálint ezúttal a kispadon kezdte, és ott is fejezte be a meccset a Thun ellen a svájci liga 9. körében. A Lugano végül 2-2-re végzett a tabella utolsó helyezettjének otthonában.

Nagy Ádám nevét is megtalálhattuk a Bologna kezdőjének olvasásakor az Inter elleni idegenbeli összecsapáson. A magyar középpályás végül 52 percet játszott, csapata elhozott egy pontot a San Siróból. Bővebben itt olvashat Nagy Ádám teljesítményéről.

Szalai Ádám nélkül nyert hazai pályán a Hoffenheim a német bajnokság ötödik fordulójában a Schalke ellen. A magyar csatár csak a kispadon kapott helyet, edzője pedig egy perc lehetőséget sem adott neki. A gelsenkircheniek már a 4. percben megszerezték a vezetést, ám a Hoffenheim még a félidő előtt fordított, és meg is tartott az előnyét, így 2-1-re nyert.

Gruborovics Tamás a 45. percben lépett pályára a finn másodosztályú Ekenasban, amely a Grifk együttesét fogadta. A magyar támadó nem szerzett gólt, csapata végül 2-0-ra nyert.

Gulácsival a kezdőben, Kalmárral a kispadon játszotta végig az RB Leipzig a Köln elleni fellépését. A magyar portás egy gólt kapott, a lipcseiek pedig egy pontot vittek el idegenből. A mérkőzés góljait itt nézheti meg.

Otigba Kenneth is részese volt a Kasimpasa újabb vereségének, ezúttal a Bursaspor otthonából térhettek haza üres kézzel. Otigba végigjátszotta a meccset, csapattársa kihagyott egy tizenegyest, így 1-0-ra kikaptak.

Az előző bajnoki fordulóban gyenge teljesítményt nyújtott a Lech Poznan hátvédje, Kádár Tamás, így a hétközi kupameccsen még a keretbe sem jelölte őt a vezetőedzője. Vasárnap este azonban újra megkapta a bizalmat a szélső védő, és 90 percig a pályán volt az Arka Gdynia elleni 0-0-ra végződő összecsapáson.

Korhut Mihállyal a fedélzeten aratott nagyon sima, 3-0-s győzelmet a Hapoel Beer-Seva az izraeli bajnokság ötödik fordulójában a Bnei Yehuda otthonában. Az EL-ben is remeklő Beer-Seva így továbbra is a második helyen áll a Maccabi Tel Aviv mögött.

Olvasói sztorik